Следпразничната депресия е общо състояние, което много хора изпитват след

...
Следпразничната депресия е общо състояние, което много хора изпитват след
Коментари Харесай

„Следпразничен блус“: Това чувство през януари е съвсем нормално. Как да се справите?

Следпразничната меланхолия е общо положение, което доста хора изпитват след края на Коледа и Нова година. Това се дължи на обстоятелството, че празниците са цялостни с наслада, другарство с близки и другари, вкусна храна и дарове. Когато тези моменти приключат, може да се появи възприятие на празнина и намалено въодушевление. Как да зарадваме себе си?  .

А повече за следпразничния блус и други техники за по-оптимистично въодушевление, вижте с нас:

Какво е възприятието и кои са признаците?

Експертите споделят, че това възприятие през януари е напълно обикновено, а ние имаме няколко хрумвания по какъв начин да се справите с него.

Често се случва след края на целия звук към коледната еуфория, пазаруването и поучаването на дарове, срещи със фамилията и приятелите, да се почувстваме без въодушевление. След прилива на адреналин по време на празниците може да изпитаме мощно отчаяние.

Симптомите не са дълготрайни и множеството хора се връщат към естествения си живот след малко време. Ето кои са те:
Липса на мотивацияРаздразнителностЛипса на настроениеНапрежениеДепресияБезсъниеТревожност за пари
Възможно е също по този начин да изпитвате несъразмерни мисли за проблеми или събития, случили се през празничния сезон. Това може да утежни възприятията ви на стрес, тревога и горест.

Често срещаните страсти, които хората изпитват, включват:

Празнота

Може би се чудите за какво се чувствате празни. Различни аргументи, в това число безсилие, могат да допринесат да се чувствате по този начин.

Отпускане

Чувството на инертност след празниците може да е просто вашето възобновяване от мощните позитивни страсти. Например, може да сте изпитвали изключителна наслада и благополучие, виждайки приятелите и фамилията си.

Самота

И противоположното, може да сте се чувствали изключително изолирани и самотни по време на празниците. Може би ви се е налагало да работите дълго време, не сте могли да си позволите да пътувате или сте избрали да бъдете сами.

Стрес

Още една причина за възприятието на следпразнична меланхолия е, че сте подложени на стрес. Ако сте пътували за първи път от доста време насам, може нещата да не са минали по проект. Подготовката и завръщането от дълго пътешестване с кола или полет са задоволително сложни.

Макар че може да сте се наслаждавали на почивката, тя е нарушила рутината ви и в действителност не сте си умряли доста.

Съвети по какъв начин да се чувствате по-добре

Възстановяването от следпразничния блус може да отнеме известно време, само че има неща, които можете да извършите, с цел да се почувствате по-добре при започване на новата година. Да си дадете време, да се погрижите за себе си, да зарадвате непосредствен човек с благ жест, като, да вземем за пример.

Ето повече способи да се отърсите от неразположението след празниците:

Дайте си време

Това значи да си дадете в допълнение време за всичко - от разопаковане до наваксване с пощата. Планирайте един или два дни като време за наваксване. Използвайте го като буфер преди да се върнете към нормалния си режим.

Разговаряйте

Променете настроението си, като ограничите обществените медии. Вместо това говорете с хората по телефона или персонално. Споделете, че се чувствате отпаднали. Разкажете на фамилията и околните си другари какво преживявате. Те могат да ви оказват помощ.

Погрижете се за себе си

Бъдете положителни към себе си. Отпуснете се и се погрижете за себе си. Грижата за себе си е значима, когато се чувствате потиснати. Някои неща, които можете да извършите и които ще ви оказват помощ, включват:
Направете малко упражненияХранете се добреСпете достатъчноПланирайте неща, които да очаквате с нетърпениеГледайте занимателни филми- хуморът и смехът понижават стресаИзпробвайте медитация и йога
Имаме и още една концепция по какъв начин да се справите със следпразничната меланхолия. Погрижете се за себе си като си купите! С нея можете елементарно да преодолеете интервала на потиснатост, избирайки измежду стотици благоприятни условия.

 ,ви дават опцията да изберете от необятна гама от релаксиращи и стимулиращи действия, които ще ви оказват помощ да се освободите от напрежението и да възвърнете салдото в живота си. Изберете си от разтривки, спа процедури, йога класове, фитнес тренировки или даже кулинарни курсове - всичко, което ще ви помогне да се почувствате по-добре и да се заредите с нова сила.

И бонус концепция:,може да помогне и на ваш непосредствен, който е изпаднал в прочувствена дупка. Подарете опцията на вашите близки да се погрижат за себе си и да се провиснал след напрегнатите празници. Нека те изберат по какъв начин да си починат и да се заредят с нова сила – богатият избор в Grabo.bg подсигурява, че ще намерят това, от което имат потребност.

Категорията предлага подаръчни картички на известни марки в разнообразни сфери. Те са заредени с избрана сума и могат да се употребяват във физически или онлайн магазините на марките. Grabo.bg предлага огромно многообразие от подаръчни картички, което улеснява избора за значимите за вас хора. Това икономисва време и старания при следпразничното извършване на покупки. В категорията ще намерите огромни имена, както и по-малки, само че стойностни бизнеси. Условията за потребление на картичките варират съгласно марката, по тази причина е значимо да се запознаете с тях преди покупката. Подаръчната картичка може да бъде показана в хубав подаръчен плик или изпратена по мейл. Категорията предлага доста и разнородни варианти за дарове, което улеснява празничното извършване на покупки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР