Следете UV индекса от мобилния си телефон и мобилните приложения

...
Следете UV индекса от мобилния си телефон и мобилните приложения
Коментари Харесай

Доц. Казанджиева: Следете UV индекса и се предпазвайте спрямо него

„ Следете UV показателя от мобилния си телефон и мобилните приложения и прилагайте съответна фотозащита, в случай че цената му за деня попада в оранжевата или алената зона и прогнозата се задържа същата за околните часове и дни “. Тази рекомендация насочи дерматоложката доцент Жана Казанджиева на конференция във връзка старта на акцията „ Евромеланома ‘23 “. По думите на специалистката това е най-актуалният метод, който кожните лекари през днешния ден възприемат като първа стъпка към образуването на вярно отношение на хората към фотопротекцията.

Според доцент Казанджиева смяната в мисленето и отношението към потреблението на фотозащитни средства би трябвало да стъпва точно на такива ясни и лесни послания. Друг значим съвет, който дават дермотолозите през днешния ден, е хората да нямат съмнение по повод излагането на слънце като належащо изискване за синтеза на витамин D. Според калкулации на специалисти, излагането на слънце за 2 часа на ден 3 пъти в седмицата с незащитени ръце от лакътя надолу и незащитени крайници от колената надолу е изцяло задоволително за постигането на нужните равнища на този витамин.

Също по този начин тя обърна внимание на обстоятелството, че множеството качествени модерни фотопротективни артикули към този момент се създават без оксибензон – съставна част, за която е потвърдено, че има нездравословно влияние върху околната среда.

Тази година акцията „ Евромеланома “ ще бъде ориентирана към младежите, разясни координаторът й доктор Валерия Матеева. Тя изясни, че съгласно епидемиологично изследване множеството младежи в Европа са доста добре осведомени за рисковете от слънчевите изгаряния, познават продуктите за фотозащита и преимуществата им, само че все пак не ги употребяват.

„ Има едно разминаване сред осведоменост и държание и ние желаеме да повлияем по този начин, че то да се промени “, разясни доктор Матеева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР