След земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер, които

...
След земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер, които
Коментари Харесай

Ново бедствие след земетресенията в Турция, морето в Искендерун се повиши над метър и заля крайбрежието

След земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер, които предизвикаха опустошения в 10 турски провинции, равнището на морето в средиземноморския град Искендерун, окръг Хатай, се увеличи извънредно. 

Морето не се е отдръпнало даже на втория ден след земетресението.

Морето заля крайбрежния бул. „ Мете Аслан “ в централния регион Чай на град Искендерун. Придошлата вода заля булеварда и продължи към околните улици и алеи.

Евакуирани са доста обекти, банки и офиси на булеварда.

Хората, които стоят навън след земетресенията, бяха сюрпризирани от морските води, които заляха улици и булеварди, оповестява „ Марица “. Сградите по крайбрежието бяха евакуирани както заради заплахата от ново земетресение, по този начин и заради наводнението породено от придошлото море.

Фатих Кълънч, който държи кафене до плажа, от 15 години, показа за Анадолската организация (АА), че равнището на морето се е повишило от понеделник извънредно. „ Вижда се, че в този момент равнището на морето се е повишило минимум 1,5 метра. Водата пристигна откакто се случи това злополучие. Защото ние сме тук от самото начало и виждаме осезателната разлика. “

Губернаторството на Искендерун предизвести хората от района да не влизат в развалените здания, поради продължаващите вторични земетресения, както и поради проблемите, които могат да зародят заради морските наводнения в крайбрежната зона.

Хората се пробват да останат в парковете и затворените улични пазари навътре в града след бедствието, до момента в който хиляди спасители се пробват да открият оживели под руините на постройките.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР