След Захари Бахаров, и Теодора Духовникова - явно по команда

...
След Захари Бахаров, и Теодора Духовникова - явно по команда
Коментари Харесай

И Духовникова със смешна защита на Буквите

След Захари Бахаров, и Теодора Духовникова - очевидно по команда от горната страна, е употребила стената си във Facebook, с цел да направи пламенна отбрана на сериала Войната на буквите на Българска национална телевизия. В него тя играе една от главните функции - брачна половинка на цар Симеон. Освен коментара й за " величествения Деян Донков " на фона на прекомерно слабата в театралниченето игра на сътрудника й от Народния спектакъл, тя е изключително занимателна, когато написа за " красивия български език " във кино лентата, изключително с всичките неточности, които е направила в текста си. 

Всъщност, тъкмо в сцените с нея, която постоянно насилва - позор и срам по този начин да се показва родната история, Донков прави непростими езикови неточности, хеле за сериал, сякаш отдаден навръх Буквите, които е уловил всеки приключил 3-ти клас българин. За безусловно вулгарното и изцяло несвоевременно в сходно позорище заиграване с плочутото прощално писмо на Ботев, въобще не приказваме. Но и сами можете да се убедите от текста на актрисата, която другояче харесваме, само че очевидно е била принудена да пази незащитимото:

ВОЙНАТА на БУКВИТЕ

Втора серия

Няма шах ( макар че в 10 век шахът си е напълно публично във Византия), има обаче 50 минути, в които героите приказват хиляди думи на хубавия ни, български език. На хубавия ни, български, всекидневен език ( аз одобрявам езика, на който приказваме през днешния ден, намирам го хубав и експресивен, не пошъл.) Разбира се, някой внимателен фен в случай че седне с бележник и молив пред екрана, може и да откри няколко инцидентно изпуснати думи, като “моля? ” вместо “какво ”, само че няколко - на фона на хиляди?!??

Какво друго има в серията?

Има възвишен Деян Донков и болката на един популярен български цар, който страда да назовават народа му “орда ” и “варвари ”. Един цар, който мечтае народа му да е популярен и просветен, и болката му, че част от тоя народ, не желае да е просветен, желае да е утолен. ( какъв брой познато и през днешния ден!).

Има и доста, доста други, хубави неща и мисля,

че огромна част от хората,

които прибързаха да се възмущават,

ще се изненадат.

Така мисля аз. А какво мислите вие след втора серия, ще ми бъде забавно да прочета тук, в мнения.

Приятно гледане

И да, този сериал е изработен с любов към България и предишното ни и всички, които гледат, ще почувстват тази любов.

и още нещо:

Всички велики хора, преди да станат Легенди, са били индивиди. Живи, пулсиращи хора. Яли са, пили са, обичали са се, страхували са се, плакали са, викали са от време на време, мечтали са, били са гневни, били са радостни, били са.. хора. От плът и кръв. Не - музейни експонати. И в това няма нищо ужасно. Напротив. Вдъхновяващо е. Вдъхновяващо е, че живи хора, като всички нас, са станали митове. Не поради “музейното си държание ”, а поради огромните си каузи!

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР