След внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура-Варна 60-годишен

...
След внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура-Варна 60-годишен
Коментари Харесай

Условна присъда за управител на фирма за укрити данъци за 145 хил. лв. във Варна

След импортиран в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура-Варна 60-годишен шеф на компания е приет за отговорен за укриване на данъчни отговорности в огромни размери , след неподаване на заявления, потвърждаване на погрешни данни в подадени заявления и приспадане на непозволен данъчен заем. Мъжът е наказан условно на година и половина затвор, с 3 години изпитателен период , оповестиха от държавното обвиняване.

Той управлявал компания, чиито притежател го упълномощил за това, тъй че тя правила комерсиална активност единствено официално. Документално се осчетоводявали сделки на артикули и осъществяване на строителни услуги, само че компанията в никакъв случай не осъществявала действително активност, не разполагала с активи, в никакъв случай не е наемала служащи.
 98-годишен варненец с условна присъда за 12 000 лева неплатени налози
98-годишен варненец с условна присъда за 12 000 лева неплатени налози

За интервала 14.04.2007 година - 30.04.2008г.

В интервала от декември 2018 година до края на юни 2021 година, в изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на прокурист на частната компания, обвиненият избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери - 144 889,06 лв. , от които корпоративен налог в размер на 48 313,11 лв. и 96 575,95 лв. Данък добавена стойност. Той не подал заявления, удостоверил погрешна информация в подадени годишни и месечни заявления и подправени покупко-продажби в дневниците към тях и приспаднал непозволен данъчен заем.

Присъдата предстои на митинг или обжалване пред Апелативен съд-Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР