След вчерашната полицейска акция срещу група за трафик на мигранти,

...
След вчерашната полицейска акция срещу група за трафик на мигранти,
Коментари Харесай

Гешев подозира, че в заловената група за трафик на мигранти има замесени граничари

След вчерашната полицейска акция против група за трафик на мигранти, обвинявания са повдигнати на осем души — двама българи, четирима афганистанци, един сириец и един иракчанин.
Част от непознатите жители са били женени за българки и са имали личен бизнес в страната, споделиха от спецпрокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Това заяви БНР.
От прокуратурата към този момент дефинираха незаконната група като „ най-мащабната на българско равнище “.
От държавното обвиняване обявиха още, че групата се е ръководела от иракчанин и че най-вероятно съпругите на трафикантите са знаели, само че че по тази причина няма твърди доказателства и те не са упрекнати.
Групата е имал самобитен разпределителен център, където са дошли мигрантите от Афганистан, Пакистан и Ирак — поети от нашите каналджии от турската граница, с цел да бъдат отведени след ден -два до сръбската.
„ Мигрантите са най-вече лица, ненавършили 16 години, от мъжки пол, без никакви документи за идентичност. Превеждането е осъществявано по извънредно рисков метод за живота и здравето на мигрантите – през така наречен зелени граници – гъсти гористи местности “, съобщи представителят на спецпрокуратурата Сийка Милева, като добави, че от време на време са били превозени — с бусове или лодки, и цели фамилии.
В разпределителния център ставало и разплащането по метода «хавала». Некешовото заплащане било несъмнено, тъй като било непроследимо, само че и освободено от комисионни и такси за преводи и превалутиране, добави още тя.
17 души, осигуряващи прекосяването през България на мигранти от Африка, бяха арестувани в София, Бургарско и Ямболско.
Според заместител основния прокурор Иван Гешев групата е генерирала десетки хиляди евро облага.
По думите му тя е била най-мащабната на българско равнище.
" Тя обгръща всевъзможни хора, от хазяи до хора, които реализират превоз, през хора, които посрещат, през хора, които изпращат, през хора, които координират, огромно приключено комерсиално сдружение за трафик на мигранти, което е противозаконна активност.
Иван Гешев изрази съмнения, в схемата да са забъркани и гранични служители на реда, само че посочи, че работата по тази линия продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР