След успешно проведено първично публично предлагане (IPO), в резултат на

...
След успешно проведено първично публично предлагане (IPO), в резултат на
Коментари Харесай

Първото специализирано дружество за рискови инвестиции във високотехнологични компании излезе на борсата

След сполучливо извършено първично обществено предложение (IPO), вследствие на което "Илевън Кепитъл " АД акумулира над 2.1 млн. лв., сдружението
дебютира на "Българска фондова борса " АД, оповестиха от борсовия оператор. Размерът на капитала на компанията е 2 301 528 лв., разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата на "Илевън Кепитъл " АД се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard под борсов код 11C. Маркет-мейкър на емисията е капиталовият медиатор "Карол ".
Листването на "Илевън Кепитъл " е исторически миг както заради обстоятелството, че това е първoто сдружение на БФБ, профилирано в рисковите вложения, по този начин и поради това, че се случва във време на пандемия. "Ние сме възхитени от куража и доверието на мениджърите на сдружението в бъдещето развиване на българските стартъп компании. Нещо повече, уверени сме, че значима част от новата ни бизнес история ще се написа от стартъп екосистемата в България ", споделя доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на "БФБ-София ".
"Листването на "Илевън Кепитъл " АД на "Българска фондова борса " АД е доста значимо събитие за нас. Радваме се да представим един друг клас активи, който другояче е мъчнопроходим, неликвиден и изисква профилирани знания. От една страна предоставяме спомагателен капитал и време за портфолио фирмите да осъществят своя капацитет, като в същото време целим да сближим стартъп екосистемата и обществените пазари ", показа Даниел Томов, изпълнителен шеф на "Илевън Кепитъл ".
Паричните средства от първичното обществено предложение ще се употребява от "Илевън Кепитъл " за в допълнение финансиране на бързо растящи компании от тяхното портфолио.

При първичното обществено предложение (IPO) на "Илевън Кепитъл " АД са привлечени 2 115 848 лева, като са пласирани са 302 264 акции при емисионна цена от 7 лв.. И по този начин бе надскочен заложеният най-малко за триумф от 250 000 акции.

Публичното предложение на "Илевън Кепитъл " АД е първото за тази година на "Българска фондова борса " АД и то осъществено в обстановка на пандемия от вируса COVID-19.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР