След трите почивни дни километрични опашки от автомобили се образуваха

...
След трите почивни дни километрични опашки от автомобили се образуваха
Коментари Харесай

След три почивни дни: Километрични опашки на Е-79

След трите почивни дни километрични опашки от коли се образуваха на основен път Е-79 в неделния следобяд. В посока София придвижването е затруднено и има запушване от коли, идващи от Банско, както и от Кулата, които се събират при пътен възел " Симитли ", съобщи bTV.

До включването в Автомагистрала " Струма " при Благоевград придвижването е извънредно натоварено.

Натоварено е придвижването и по Автомагистрала " Тракия " посока Пловдив - София, осведоми " Фокус ". В момента се движат и доста тежкотоварни коли.

В цялата страна полицейското наличие е засилено. Екипите наблюдават за придвижване с превишена скорост, ръководство на коли след приложимост на алкохол и опиати, както и за шофиране от неправоспособни водачи

В рамките на миналия ден са открити общо 36 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи. От тях 17 са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 19 - с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 20 души , а шестима са отказали да бъде тествани.

Общо 8855 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11 114 водачи и пасажери.

Съставени са 2151 фиша и 533 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

Петнайсет души са ранени в 12 тежки произшествия, станали през миналото денонощие , оповестиха по-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи. На територията на столицата са регистрирани седем леки и една тежка злополука, един човек е потърпевш.

Жена беше ударена през днешния ден към 11:00 ч. на пешеходна пътека от рейс на градския превоз В Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР