След три сезона в Барселона, в които изигра едва пет

...
След три сезона в Барселона, в които изигра едва пет
Коментари Харесай

Късна драма на Местая и Валенсия изпусна победата в 101-ата минута

След три сезона в Барселона, в които изигра едвам пет турнирни срещи, Яспер Силесен направи през днешния ден дебют на вратата на Валенсия в 1-ия кръг на новото испанско състезание. Но срещата вкъщи на Местая против Реал Сосиедад приключи рисково 1:1, откакто продължи цели 102 минути.
Съдията Хесус Хил Мансано отсъди две дузпи в мача- по една за двата тима, както и подвигна червен картон в 10-ата минута на добавеното време на мача Коклен от Валенсия, провокирал дузпата.
Силесен имаше работа още при започване на мача, когато беше усложнен от изстрелите на Аднан Янузай, Микел Ойрасабал и Микел Мерино. Но положителните намеси на холандеца и един удар в гредата резервираха нулевото тъждество. Гонсало Гедеш беше най-опасен в предни позиции за тима на Валенсия.
С началото на второто полувреме Реал Сосиедад още веднъж натисна и търсеше попадението, само че Валенсия откри резултата. Кевин Гамейро откри резултата в 58-ата минута, откакто получи пас през центъра от Даниел Вас. След като поведе в резултата, отборът на домакините можеше да направи 2:0, само че Гедеш и Родриго Морено пропуснаха.
Пред другата врата шведският нападател Александер Исак се появи на терена в последните 20 минути и можеше да вкара, а по-късно имаше искания и за дузпа против него. Добавеното време беше 8 минути, като първо Денис Черишев стреля, а на отбитата топка Гамейро не беше съсредоточен и прати топката в навън. В 99-ата минута Исак беше спънат на ъгъла на наказателното поле, а Вилиан Жозе извърши фаула в ръката на Франсес Коклен. Съдията отсъди дузпа и сподели втори жълт картон на французина. Ойрасабал изпрати холандския вратар в противоположния ъгъл и изравни./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР