След срещите с колегите си от Сингапур, Малайзия, Индонезия, Филипините

...
След срещите с колегите си от Сингапур, Малайзия, Индонезия, Филипините
Коментари Харесай

Пекин: Взаимодействието между Китай и САЩ е свързано с глобалния мир!

След срещите с сътрудниците си от Сингапур, Малайзия, Индонезия, Филипините и Република Корея от 31 март до 3 април в провинция Фудзиен, министърът на външните работи на Китай Уан И отговори на въпроси по отношение на китайско-американските връзки, предава Радио Китай.

Според него взаимоотношението сред Китай и Съединени американски щати е обвързвано с световния мир, непоклатимост, развиване и разцвет. Дипломатите номер 1 на петте страни смятат, че развиването на Китай дава отговор на общите упования и дълготрайните ползи на всички страни в района и е неизбежна наклонност.

Пред общите провокации от глобализацията и пост-епидемичната ера, Китай и Съединени американски щати би трябвало да поддържат разговор и съдействие, да заобикалят борба, да извършват уговорките си като огромни страни, сподели Уан И.

Китай е подготвен за разговор въз основа на взаимното почитание когато и да е. Страната не признава, че в света има превъзхождаща страна, която може да позволява всички проблеми. Китай също приветства съдействието, основано на ползите и загриженостите на всички страни и взаимната полза. Конкуренцията също би трябвало да бъде почтена и обективна и в нея би трябвало да се съблюдават пазарните правила, уточни Уан И, като добави, че Пекин също ще е подготвен умерено и храбро да се изправи пред борбата.

Страната уверено се опълчва на външната интервенция във вътрешните и работи, на противозаконните наказания, наложени въз основа на неистини и погрешна информация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР