След сравнително по-мекото време вчера, днес отново настъпва промяна във

...
След сравнително по-мекото време вчера, днес отново настъпва промяна във
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за силен вятър в 18 области. Започват и валежи

След относително по-мекото време през вчерашния ден, през днешния ден още веднъж настава смяна във времето. Около и след обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Ще стартират слаби превалявания от дъжд, които вечерта ще минават в сняг и в Рило-Родопската област ще са краткотрайно интензивни. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, в София - минус 1°. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 7° и 12°, в София - към 7°. 

Жълт код за мощен вятър е разгласен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, София-град, София област, Пазарджик и Пловдив. 

Над планините облачността ще е забележителна. Ще има превалявания от сняг, най-вече слаби, вечерта в Рило-Родопската област ще са краткотрайно интензивни. Ще бъде много прохладно, със мощен и плевел вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 1°, а на 2000 метра - към минус 7°.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР