За съжаление наказателният процес не възстановява щетите. Но пострадалите могат

...
За съжаление наказателният процес не възстановява щетите. Но пострадалите могат
Коментари Харесай

Прокуратурата обясни как измамените от мнимите майстори във Варненско могат да си получат парите обратно

„ За страдание наказателният развой не възвръща вредите. Но потърпевшите могат в първото съвещание по делото да се установяват като цивилен ишци с адвокатска помощ. Ако подсъдимите бъдат приети за отговорни, а гражданските искове почетени, за потърпевшите следва процедура по осъществяване на гражданския иск “. 

Това съобщи пред „ NOVA “ окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров по отношение на група за строителни измами, откакто десетки хора в региона и цялата страна бяха излъгани с десетки хиляди левове .

По случая бяха арестувани четирима мъже, като от ОДМВР-Варна обявиха, че престъпната активност е била замаскирана като строителна работа .

Окръжен съд-Варна от своя дефинира арестуваните да останат в ареста . Те са упрекнати и за измами, осъществени след прелиминарен сговор и в огромни размери като продължавани закононарушения, както и за разнообразни типове изнудване и закани.

През последните седмици не престават да постъпват нови и нови сигнали от пострадали жители, които са били излъгани за огромни суми пари . При обиските и претърсванията са открити още документи и контракти.

148-ата годишнина от Априлската епопея бе маркирана в Батак

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР