След скандала около компанията „Кеймбридж Аналитика“, служителите на Фейсбук от

...
След скандала около компанията „Кеймбридж Аналитика“, служителите на Фейсбук от
Коментари Харесай

Facebook спря стотици приложения, за да защити личните данни на хората

След абсурда към компанията „ Кеймбридж Аналитика “, чиновниците на Facebook от март тази година са премахнали над 400 приложения в обществената мрежа заради опасения по отношение на отбраната на персоналните данни на потребителите, се споделя в изказване на компанията. "От началото на следствието ние проучихме хиляди приложения и преустановихме работата на повече от 400 от тях заради опасения по какъв начин може да се употребяват данните, които хората дават на приложенията. Сега изследваме това доста по-внимателно “, се споделя в изказването, съобщи БГНЕС.
От Facebook също прецизират, че съгласно новите правила в обществената мрежа, в случай че потребителят не е влизал в приложението в границите на 90 дни, то приложението няма да може да получава информация за него. Изявлението също се споделя, че работата в обществената мрежа на приложението myPersonality е прекратена. Представителите на последното, както беше маркирано, непозволено са предоставяли данни за потребителите на трета страна и отхвърлиха инспекция от Facebook. Представители от обществената мрежа оповестиха, че ще уведомят за това към 4 милиона консуматори на myPersonality, чиито данни могат да бъдат трансферирани на други компании.
През март Facebook се оказа в центъра на абсурда след обявата на "Ню Йорк Таймс " за прехвърлянето на данни от обществената мрежа в „ Кеймбридж Аналитика “. Според разнообразни оценки става въпрос за персоналните данни на към 87 милиона консуматори. Собственикът на компанията Марк Зукърбърг през април трябваше да приказва на две чувания в Конгреса на Съединени американски щати. Бизнесменът увери американските законодатели, че занапред нататък във Facebook ще бъдат по-внимателни при обработването на персоналните данни на потребителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР