След силна буря по-рано този месец на плажовете в Южна

...
След силна буря по-рано този месец на плажовете в Южна
Коментари Харесай

Щастлив край: 500 бебета костенурки успешно бяха спасени от морска буря

След мощна стихия по-рано този месец на плажовете в Южна Африка бяха изхвърлени 500 одеве излюпени бебета костенурки. Доброволците от Центъра за запазване на костенурките съумяха да спасят множеството от тях и да ги пренесат в аквариум в Кейптаун. Сега те ще прекарат първите няколко месеца от живота си в новопостроени пластмасови съдове. Съоръжението рехабилитира към 400 от донесените към 530 заболели и ранени костенурки, а останалите са изпратени в два други аквариума. Малките дървесни костенурки би трябвало да се грижат сами за себе си от момента, в който се излюпят на плажовете и се насочат към океана. В Южна Африка този тип се излюпват на североизточното крайбрежие.
Имаме костенурки, които бяха избавени от крайбрежието ни и сега се подлагат на рехабилитация. Всички тези животни са открити от жители.
Талита Нобъл-Трул, началник на Центъра за запазване на костенурките.

Центърът за запазване на околната среда пресмята, че цялостното възобновяване на всяка костенурка ще коства близо 500 $. Много от животните са погълнали дребни части пластмаса, които са излезли от организма им след идването им в новия им краткотраен дом.
Костенурките са в действителност забележителни, тъй като те са знак на замърсяването в океана. Живеят в елементи от морето, които не можем да забележим. Когато излязат на брега, те разнасят части пластмаса в себе си.
Талита Нобъл-Трулд, началник на Центъра за запазване на костенурките

През трите до четирите месеца след излюпването на костенурките в центъра за запазване на природата нормално идват до 100 изхвърлени на брега млади животни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР