Ако трябва да потърсим един от вечните въпроси, на които

...
Ако трябва да потърсим един от вечните въпроси, на които
Коментари Харесай

Колко пари ни трябват, за да сме щастливи?

Ако би трябвало да потърсим един от безконечните въпроси, на които отговорът постоянно ще е настоящ, то това какъв брой пари биха ни били нужни, с цел да сме щастливи , е тъкмо един от тях.

И в Съединени американски щати, и в Европа са правени доста сходни изследвания, като е любопитно, че цифрите са разнообразни освен за другите райони по света, само че и за другите генерации .

Така да вземем за пример , милениалите зад Океана са дали цифра от 525 000 $ годишно , до момента в който предходните и идващите генерации (разбирайте Gen X и Gen Z ) са доста по-скромни - 130 000 за първите и 128 000 за вторите.

Средностатистическият американец пък е податлив да дефинира финансовото благополучие с съответната сума от 1,2 млн. $ . На Стария континент обстановката е малко по-различна. Оказва се, че европейците сме склонни да живеем предостатъчно и с по-малко.
 Винаги ли провокират парите необятна усмивка?
Например, в Западната част и в Скандинавия са съгласни и на 91 561 евро годишно, с цел да се усещат щастливи, а в нашата - т.е. източната, цифрите са още по-ниски - 41 202 евро (според изследване на университета Purdue).

Euronews Business поправя сумата до 58 205 евро за Западна Европа и до 40 690 евро за Източния бло к. А в България? Е, този отговор оставяме на вас, като умерено можете да го споделите в мненията...

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР