След редица технически проблеми шампионите на България от националното издание

...
След редица технически проблеми шампионите на България от националното издание
Коментари Харесай

България е първа сред дебютантите на световното първенство за автомодели с водородни клетки

След редица механически проблеми първенците на България от националното издание на Horizon Grand Prix - тимът на СТМК Враца, завоюва 11-то място в генералното и е първи измежду дебютантите от провелото се този уикенд международно състезание за автомодели задвижвани с водородни кафези - Horizоn Grand Prix. Класирането е огромен триумф, тъй като младите български състезатели съумяха да победят всички други тимове дебютанти, представители на велики софтуерни сили - Германия, Франция, Холандия и Русия.
Българите в състав: Мартин Петров /ръководител/, Любомир Цветомиров, Самуил Кулев, Никола Костов и Александър Вълков, стартираха мощно и доближиха до 3-та позиция в общото класиране, само че тогава започнаха серия от механически проблеми, свързани със заледяване на контейнерите с водород и от там бързото изтощение на батерията.
Опита на другите тимове се оказа от доста огромно значение в 6 часовото съревнование и първите 5 места бяха окупирани от тимовете на Съединени американски щати (Калифорния, Тексас, Чикаго, Ню Йорк и Бостън). Единствено българите в средата на надпреварата успяваха да тормозят американската доминация в надпреварата.
Българският тим бе заведен на този конгрес от Ивайло Бонев - представител на Технократи и уредник на Horizon Grand Prix - Bulgaria и подкрепян от представителя на БФАМС Дамян Петров, и двама механици от СТМК Враца - Ивайло Кулев и Цветомир Михайлов.
Следващия сезон в националното ни състезание проведено взаимно от Технократи и Българската федерация по автомоделни спортове се чака присъединяване да вземат десетки тимове от цялата страна и по този начин страната ни да успее да излъчи тим който да се бори за призовите места в софтуерната конкуренция.

Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР