След публикувано уточнение от „EUobserver“ стана ясно, че замесеният в

...
След публикувано уточнение от „EUobserver“ стана ясно, че замесеният в
Коментари Харесай

Благоевградският евродепутат Ангел Джамбазки: Български медии създадоха фалшиви новини по мой адрес и ще си понесат последствията за това

След оповестено конкретизиране от „ EUobserver “ стана ясно, че забърканият в съветски шпионски скандал евродепутат не е български представител

През последните дни станахме очевидци на основаването на подправени вести за съзнателно оклеветяване на някого. Новината, която „ гърми “ от няколко дни, за митичната йога Мата Хари, помощник на български крайнодесен евродепутат, в която беше забъркано името на съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки, неговият сътрудник Андрей Слабаков и това на Вътрешна македонска революционна организация, не просто се оказа подправена, само че публично опровергана.

„ В разследване на оповестената редакторска промяна на сайтa на „ EUobserver “ по отношение на публикацията им, отдадена на съветските шпиони в институциите на Европейски Съюз, с която българските медии си разрешиха да спекулират, че става въпрос за човек от нашия екип, чакаме да публикувате опровергаване по същия метод, по който прибързахте с цитирането на публикацията им, без да ревизирате цялата налична информация. “, упорства Ангел Джамбазки като реакция против потвърдените към този момент клюки по негов адрес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Медиите, които си разрешиха да очернят името на Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков, Вътрешна македонска революционна организация и на съответен помощник, имат претенциите да са съществени и да се изявяват като стожери на свободата на словото у нас. Затова, като такива, съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация упорства да спазят журналистическата етиката и отговорностите си като експерти и съответно да разгласяват съответно по смисъл опровергаване.

„ Ще Ви се наложи да се извините, но не по този начин в скоби, под сурдинка, както нормално вършиме, а да се извините в същия размер, в който успяхте да разпространите тази клюка. Оттук насетне всички знайни и незнайни писачи, драскачи и впрочем сходни, които се упражняваха по тематиката както на наш тил, по този начин и си разрешиха да петнят имена на мои сътрудници и сътрудници, ще бъдат потърсени за отговорност и ще споделят подправените си вести в съда “., приключва съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР