След принудителното спиране на четвърти и пети парогенератори в ТЕЦ

...
След принудителното спиране на четвърти и пети парогенератори в ТЕЦ
Коментари Харесай

Драмата с „Топлофикация Перник“ продължава

След насилственото прекъсване на четвърти и пети парогенератори в Топлоелектрическа централа „ Република “ от тази заран Перник е без топла вода, а разногласието сред „ Топлофикация Перник “ и Регионална инспекция за опазване на околната среда продължава, заяви БНР.

Интригата в този момент е към третия парогенератор, за който от Министерство на околната среда и водите настояват, че сдружението може да експлоатира съгласно изискване в настоящото сложно позволение.

Според шефа на „ Топлофикация “ Любомир Спасов обаче стартирането на 3-ти парогенератор ще вкара предприятието в нарушаване на същото това позволение, издадено от Регионална инспекция за опазване на околната среда, и до следващи наказания, защото в него категорично се споделя, че стартирането в употреба на третия казан може да стане единствено при положение на повреда на четвърти и пети.

Освен това третият казан е в ремонт, който ще приключи през октомври. Обезпокояващото, е, че липсва синхронизация сред мненията на институциите в лицето на Изпълнителна агенция по околна среда, Министерство на околната среда и водите и КЕВР, се споделя в огласена от „ Топлофикация Перник ” позиция.

От сдружението молят да се заобикалят спекулациите с това, че жителите на Перник би трябвало да създадат избор сред топла вода или чист въздух, а да се разбере от кое място идва казусът със замърсяването и този проблем да бъде решен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР