След поредния рунд на недоволство от страна на две организации

...
След поредния рунд на недоволство от страна на две организации
Коментари Харесай

Собствениците на заведения приканват хората да искат фискален бон от всички

След следващия рунд на неодобрение от страна на две организации на притежателите на заведения против предлагани ограничения от държавното управление, които целят да извадят бизнесите от сивата стопанска система на ярко, в този момент самите те оферират акция.

Заради предлагането на финансовия министър Асен Василев да бъде утвърдено законодателно правото на клиентите да не заплащат, в случай че не получат фискален бон при посещаване в заведение, две организации на притежатели сами приканват към това.

Няколко месеца след началото на пандемията размерът на Данък добавена стойност ставката за заведенията за хранене и кетъринга бе понижена на 9%, против което от тях бе изтънчено да покачат прага, на който обезпечават личния състав си. Те бяха включени и в стратегии за помощи, от които неголяма част съумяха да се възползват, тъй като не можеха да отговорят на условията.
 Данъчната администрация си желае от заведения помощи за COVID-19, за които няма документи Данъчната администрация си желае от заведения помощи за COVID-19, за които няма документи
В известие до медиите Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията показват, че " с общителното НЕсъдействие на Министерството на финансите стартират акция в полза на всеки един български жител, която този път се надяваме да бъде подкрепена от #ВСИЧКИ ".

Те молят освен техните членове, само че всички жители, ползватели и клиенти на всевъзможен тип услуги, да изискват фискален бон.

В апела си те включват още козметичните салони, цветарските магазини, зъболекарските кабинети, автомонтьорските услуги, сергиите за плодове и зеленчуци, такситата, интелектуален труд (не е известно какво се има поради тук - бел. а.), медиатори при покупко-продажби с движими и недвижими парцели, и други, да оказват помощ за събирането на налози. Според тях ясно се вижда, че тя е безпомощна да го направи или най-малко не желае да го направи във всички сфери на икономическата активност.

" ИЗИСКВАЙТЕ своите ФИСКАЛНИ БОНОВЕ или ФАКТУРИ, като по този метод непосредствено всеки един от нас ще помогне за изсветляването на бизнеса в България, а с това - и за подобряването на финансовата и икономическа конюнктура в страната ", приканват двете организации.

Напомнят, че заплащането на налози от компаниите е директно обвързвано с финансирането от държавния бюджет на пенсиите, вложенията в подобряването на инфрастуктурата на градовете, подобряването на опазването на здравето, построяването на нови пътища, детски градини и ясли, по-добри условия на труд и възнаграждение в държавната администрация и още доста други действия, с които животът би бил по-добър.

" Говорете с вашите другари, деца и внуци, говорете с вашите родители, баби и дядовци. Обяснете им за самодейността, тъй като постоянно сме вярвали, че всички ние, ЗАЕДНО, можем да живеем и да създадем нашата татковина по-хубава, по-красива, по-чиста и по-привлекателна за живеене! ", допълват организациите.

Обясняват, че в случай че хората не желаят фискален бон, то те оказват помощ на съответния бизнес да работи без да заплаща налози.

В продължение на самодейността, или като част от нея, двете организации оферират хората да си снимат касовите бележки като може да заличат част от информацията в тях и да ги разгласява в обществените мрежи с: #ИзисквайтеФискаленБон

Призовават медиите и обществените персони да дадат образец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР