След поканата да се присъедини към икономическия съюз БРИКС Аржентина

...
След поканата да се присъедини към икономическия съюз БРИКС Аржентина
Коментари Харесай

Банката на БРИКС официално се сдоби с нов член

След поканата да се причисли към икономическия съюз БРИКС Аржентина публично стартира процеса на участие в Новата банка за развиване (НБР) на блока.

Въпреки това тази стъпка напред се случва в изискванията на неустановеност по отношение на по-нататъшното ѝ присъединяване в алианса, изключително в светлината на идната смяна в управлението, която евентуално може да промени геополитическите съюзи на страната.

Неотдавна президентът на Аржентина Алберто Фернандес се срещна в Шанхай с ръководителя на банката на БРИКС Дилма Русеф. Впоследствие те взаимно утвърдиха писмо, с което се слага началото на интеграцията на Аржентина във финансовите институции, свързани с БРИКС. След това президентът Фернандес пътува до Китай, с цел да се включи в самодейността на страната “Пояс и път ”, ориентирана към поощряване на интернационалното съдействие.

Въпреки несигурното бъдеще на Аржентина в границите на алианса, банката БРИКС публично одобри страната, както удостовери актуалният президент на Аржентина по време на визитата си в банката със седалище в Шанхай, където официализира влизането на страната.

Президентът Фернандес към този момент удостовери, че Аржентина има намерение да стане пълновръстен член на блока до 2024 година Тази прогноза обаче не регистрира евентуалната промяна на управлението в страната. По-специално, претендентът за президент Хавиер Милей неотдавна реализира победа на първичните избори и изрази желанието си да одобри щатския $ за национална валута, като в същото време се дистанцира от участието в БРИКС.

Ернандес счита, че присъединяване на Аржентина в БРИКС е “ ” да се развие потреблението на най-съвременни технологии. Въпреки това страната се намира в комплицирана икономическа обстановка и известността на Милеи е тясно обвързвана с актуалните условия в страната. Въздействието на идните избори върху позицията на Аржентина в границите на БРИКС остава нестабилно.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР