След петдневно отсъствие, заради участие в помощ на наводнените села

...
След петдневно отсъствие, заради участие в помощ на наводнените села
Коментари Харесай

Мая Манолова: 500 млн. лв. за специален фонд за развитие на Северозапада - Политика

След петдневно неявяване, поради присъединяване в помощ на наводнените села край Карлово, през днешния ден Мая Манолова, ръководител на Политическа партия Изправи се България продължи предизборната си обиколка из страната като посети област Монтана.

След посещаване на храмовия празник на гр. Берковица, Манолова и екип от представители на партията от региона, бяха в гр. Монтана. На срещата с гласоподаватели водачът на партията акцентира, че от Изправи се България плануват наред с построяването на инфраструктурата в Северозападна България, която е от значително значение за развиване на стопанската система в района, да се ангажира със основаване на специфичен фонд за Северозапада от 500 млн. лева на годишна база. Предвижда се тези средства да бъдат предопределени за финансиране и развиване на планове в дребните обитаеми места.

Екипът на Изправи се България показа като един от главните си цели акцията „ Не плащай “, която цели да предизвести институциите, че хората не могат да заплащат високите битови сметки за сила и вода, и да обезпечи поддръжка от страната за енергийно бедните българи. Манолова предизвести, че в случай че няма поддръжка за семействата след 2 октомври, акцията „ Не плащай “ ще прерасне в ефикасни дейности и гражданско непокорство.

На срещата в Монтана Мая Манолова показа още, че партията под №17 утвърждава модела на общинските ВИК сдружения за сметка на наложителното отделяне на регионални ВиК асоциации. В промяната, която ще предложат от партията във водния бранш, ще призоват хората да решат дали да бъдат върнати общинските ВИК сдружения, както е в Берковица, при които се доставя по-евтина и качествена вода, и се реализира по-ефективен надзор върху сдруженията.

От партията регистрират обстоятелството, че по време на рецесията семействата, за разлика от бизнеса, не получиха никаква поддръжка и поддържат изрично тезата за недопускане на богатите да продължат да натрупат благосъстояния, до момента в който елементарният българин не знае по какъв начин да си заплати битовите сметки. По думите на Манолова в редица европейски страни като енергийно небогати са дефинирани хора, които заделят повече от 10% от приходите си за възнаграждение на енергийни сметки. В България това са към този момент повече от 70% от популацията. След вота на 2 октомври, от Изправи се България ще бъде импортирано неотложно предложение за водата, според което всички енергийно небогати, пенсионери и фамилии с деца до 18 година да заплащат закрепена цена от 2 лева за първите три кубика вода.

Кампанията „ Не плащай “ към този момент има своите ефикасни дейности против редица несправедливости, каквато е обстановката с топлофикация в София и другите градове из страната, където са регистрирани начисления по сметките от 20%ДДС вместо 9%ДДС.

Манолова бе безапелационна, че „ Грабежът от ЕРП-тата, ВИК, топлофикация, газовите сдружения, само че също и банките, бързите заеми, колекторските компании, би трябвало да бъде преустановен. “

„ Готови сме с пакет от закони против дълговото иго, с които да се лимитират свръхправомощията на банките. Ясни правила за бързите заеми, закон за колекторските компании и закон за частния банкрут, който внесохме 2020 година, и който и досега не е прегледан от българския парламент “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР