След падането на Съветския съюз руският президент Владимир Путин е

...
След падането на Съветския съюз руският президент Владимир Путин е
Коментари Харесай

Путин: Работих като таксиметров шофьор след разпадането на СССР, за да печеля допълнително

След рухването на Съветския съюз съветският президент Владимир Путин е работил в допълнение като таксиметров водач, с цел да свърже двата края. Това стана ясно от документален филм, излъчен държавния медиен канал Russia 1, представен от Business Insider.

Путин разказа разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година като " покруса " за съветските жители. Откъси от документалния филм, озаглавен " Russia. Recent History, " бяха оповестени в YouTube канала на държавното издание " Русия 24 ".

" Понякогa се постановяваше да работя, с цел да спечелвам в допълнение ", сподели Путин. Той споделя, че е работил като водач. Неприятно е да приказвам за това, само че за жалост е истината. "

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, във време на икономическа неустойчивост за Русия, такситата са необичайност. Не рядко събитие някои да работят като водачи за спомагателен приход, написа BBC.

Путин не един път е изразявал съжалението си за рухването на Съюз на съветските социалистически републики. През 2018 година той съобщи, че в случай че може да " поправи " нещо в историята на Русия, това ще попречване на разпадането на Съюза.

Разсъждения на Путин за някогашния Съюз на съветските социалистически републики идват на фона на възходящите опасения по отношение на натрупването на съветска войска на украинската граница.

Според някои международни медии Русия е разположила близо 100 000 бойци на границата с Украйна. Опасенията за навлизане в страната стават все по-сериозни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР