След няколко сигнала за мъртва риба, Регионалната инспекция по околната

...
След няколко сигнала за мъртва риба, Регионалната инспекция по околната
Коментари Харесай

След сигнали за мъртва риба: Проверяват водите на язовир "Студен кладенец"


След няколко сигнала за мъртва риба, Регионалната ревизия по околната среда и водите в Хасково прави изключителни инспекции на всички предприятия, които са наоколо до язовир " Студен бунар " и са рискови емитери на нездравословни субстанции, които могат да попаднат във водите му.

Сигналите са от 20, 23 и 25 май. От направените към този момент лабораторни разбори на водата е открито, че в устието на река Перперешка в изкуственото езеро е повишено наличието над допустимото на амониев азот, общ азот и разперен О2 във водата, като е допустимо едва замърсяване на водата от битово-фекални води от обитаемоте места по поречието на реката.

Резултати от заустваните води от дружество на левия бряг на язовира наоколо до града откриват само превишение по индикатор " рН ", което обаче не би могло да се отрази на положението на водите в язовира и да аргументи измиране на рибата.

Изпитванията на проба след Градската пречиствателна станция за отпадни води в Кърджали демонстрира завишаване на стойностите на общ фосфор.

Анализът на резултатите, взети от язовир " Студен бунар " на три места по левия бряг на язовира – опашката на левия бряг, от залива на село Седловина и от залива на село Широко поле, демонстрират едва превишение на нормите за положително положение по биогенните детайли ортофосфати и общ фосфор. Това се дължи на постъпване на непречистени битови отпадъчни води.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР