След няколко месеца говорене в публичното пространство за връзка между

...
След няколко месеца говорене в публичното пространство за връзка между
Коментари Харесай

ФБР отправи първите си обвинения в разследването за руска намеса в изборите за президент на САЩ

След няколко месеца говорене в общественото пространство за връзка сред акцията на Доналд Тръмп и Кремъл ФБР насочи първите си обвинявания в следствието за съветска интервенция в изборите от предходната година. Основният фокус бе върху някогашния консултант по външна политика на Тръмп Джорд Пападопулос, съобщи БНР.

Пападопулос се призна за отговорен за това, че е излъгал управляващите, като е споделил, че не е имал срещи с съветски контакти. Оказва се, че той е бил част от акцията на Тръмп, когато в Лондон се е срещнал с съветски професор, който му е заречен компромати против Хилъри Клинтън. Клинтън бе конкурент на Тръмп по време на акцията за президент. В следствието за съветска интервенция в изборите това е първата директна връзка сред Москва и акцията на Тръмп. От Белия Дом описаха Пападопулос като доброволец и обявиха, че той не е имал контакти с Тръмп макар, че има фотография на двамата един до различен.

Според документи от съда чрез предложение на партньорства и компромати Русия е почнала опити да повлияе на изхода от миналогодишните президентски избори в Съединени американски щати през март 2016-та. В същото време, някогашният управител на акцията на Доналд Тръмп Пол Манафорт се яви в съда, където отхвърли обвиняванията в скрит план против Съединените Щати и пране на пари. Манафорт е упрекнат в това, че е работил като лобист за проруския президент на Украйна Виктор Янукович и с бизнес сътрудника си Рик Гейтс са получили 75 милиона $ за услугите си в интервала 2006-2015-та. Тези средства са били укрити от американските управляващи. Действията на Манафорт, по които е упрекнат не са свързани с присъединяване му в акцията на Тръмп.

Белия Дом акцентира, че последните разкрития на специфичния прокурор Робърт Мълър по никакъв метод не се отнасят до администрацията на Тръмп. Москва назова обвиняванията „ политическа игра “. От Кремъл изрично отхвърлят да са се опитвали да повлияят на миналогодишните избори за президент. Конгресът организира свое следствие по тематиката.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР