След няколко дни с много високи температури, минаващи на места

...
След няколко дни с много високи температури, минаващи на места
Коментари Харесай

След горещите дни днес се очакват силни ветрове в цяла България

След няколко дни с доста високи температури, минаващи тук-там 40 градуса, през днешния ден е разгласен жълт код с предизвестие за мощен вятър в цялата страната и за гръмотевични стихии в Източна България, разгласи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Българска академия на науките.

 Няма облаче в небето: какви са заплахите в жегата и по какъв начин да помогнем Няма облаче в небето: какви са заплахите в жегата и по какъв начин да помогнем

Северозападният вятър през днешния ден ще е с пориви до 86 км/ч. През първата половина от денонощието ще има и гръмотевични стихии.

Днес от запад облачността ще продължи да понижава и ще се откри слънчево време. Над Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки.

Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина мощен северозападен вятър. С него ще нахлува студен въздух, дневните температури ще се намалят сензитивно и оптималните ще са сред 24 и 29 градуса, в София - към 23 градуса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР