След напрежението в квартал Факултета и появата на главния прокурор

...
След напрежението в квартал Факултета и появата на главния прокурор
Коментари Харесай

Джераси до Донев: Наглост е Демерджиев да критикува Гешев, само той реагира на бунта във Факултета

След напрежението в квартал " Факултета " и появяването на основния прокурор Иван Гешев измежду водачите на ромската общественост, преседателят на интернационалната фондация " България " Яков Джераси написа писмо до служебния министър председател Гълъб Донев във връзка рецензиите към обвинител №1, отправени от страна на служебния Министерство на вътрешните работи началник Иван Демерджиев.

Ето цялостния текст на писмото на Яков Джераси:

Уважаеми господин министър-председател,

България има дълга традиция в защитаването на човешкото достолепие, даже към хората, резпрезентиращи другите малцинаства.

Бях помолил вас и няколко други министри от вашия кабинет да извърнат внимание на малцинствените групи първо с наличието си, а по-късно с предприемането на дейности.

Преди три години реалокирах офиса си от Червената съща, намираща се на улица " Любен Каравелов " 15, в кв. " Факултета " - София. За това време не видях никой от министерския сан да прекрачва прага на квартала, макар поредицата от предложения по разнообразни мотиви.

Това е един от най-големите ромски квартали с 50 000 гъстонаселени поданици.

Това е надменно и срамно отношение, способ на изолираност. Помолих ви повече от един път за среща и се надявам, че няма да оставите нещата просто по този начин.

Миналата седмица ромски таксиджия бе брутално погубен. Жителите на квартала бяха подготвени да избухнат. Обадих се, с цел да провеждам среща с основния прокурор господин Гешев в неделя на 9 октомври.

В 18 часа локалните водачи на квартала тушираха ненужния етнически гърмеж. Хутспа (наглост) е министърът на вътешните работи (Иван Демерджиев, бел. ред.) да подлага на критика единствената авторитетна фигура, която е реагирала правдоподобно.

Аз имам вяра, че ви спестих един непредвиден етнически протест, особено когато означаваме България като избавител на българските евреи от заличаване през ВСВ.

Яков Джераси

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР