Премиерът на Словакия Роберт Фицо е в „много тежко“, но

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е в „много тежко“, но
Коментари Харесай

Състоянието на Роберт Фицо е стабилизирано

Премиерът на Словакия Роберт Фицо е в „ доста тежко “, само че устойчиво положение, заяви болничното заведение в която той се лекува, откакто беше прострелян през вчерашния ден с пет патрона, съобщи Ройтерс. Покушението разкри дълбоките политически разделения в страната, означи организацията.

Словакия през днешния ден ще свика съвещание на Държавния съвет за сигурност, а кабинетът също ще заседава от 11:00 ч., оповестиха от държавната работа.

Мириам Лапуникова, шеф на Университетската болница „ Ф. Д. Рузвелт “ в Банска Бистрица, където е признат Фицо, сподели, че министър председателят е претърпял петчасова интервенция, осъществена от два екипа за отнасяне на голям брой огнестрелни рани.

„ Към този миг положението му е нормализирано, само че в действителност е доста съществено, той ще остане в интензивното поделение “, сподели тя пред кореспонденти.

Вицепремиерът Роберт Калиняк заяви, че през нощта лекарите са съумели да стабилизират положението на Фицо и че се организират процедури за възстановяване на положението му.

„ За страдание, положението му продължава да е доста съществено заради комплицирания темперамент на раните, само че всички желаеме да имаме вяра твърдо, че ще успеем да овладеем обстановката “, сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР