След месеци отлагане поради усложнената епидемиологична обстановка, тази събота, 17

...
След месеци отлагане поради усложнената епидемиологична обстановка, тази събота, 17
Коментари Харесай

`Байк и рън за Чепън` 2020 е тази събота |

След месеци отсрочване заради усложнената епидемиологична конюнктура, тази събота, 17 октомври, най-сетне едно от най-обичаните надпревари за планинско тичане и колоездене „ Байк и рън за Чепън “ ще означи първото есенно издание в историята си. Около 600 души ще застанат на старта този уикенд, оповестиха уредниците от магазини „ Стената “ и Община Драгоман.

Тази година с изключение на с есенната си дата надпреварата е особено и с това, че 5 лева от таксата за присъединяване на всеки играч се подарява за идеята за възобновяване инфраструктурата на опожареното през януари тази година Драгоманско тресавище, едно от 11-те международно значими орнитологично значими места в България.

На 4 октомври уредниците, взаимно със СДП „ Балкани “ организираха на терен доброволческа акция за разчистване на блатото като част от подгряващите събития за конкуренцията, бяха демонтирани и изнесени над 200 линейни метра опожарена и негодна дървена структура.

9-тия „ Байк и рън за Чепън “ ще провокира състезателите с добавени две нови дистанции, картинно трасе за бегачите и обърната посока на тичане. Всички дистанции и спортни категории могат да се прегледат в детайли на chepan.stenata.com. И през тази година продължава програмата на надпреварата за цялостно минимизиране на пластмасовия отпечатък.

Стъпки в това отношение бяха направени още през 2018 година, когато записаните близо 600 участника с наслада се отхвърлиха от пластмасовите шишета и чаши и наливаха вода в лични съдове. Организаторите насърчават всички и тази година да презареждат на подкрепителните пунктове с персоналните си канчета и бутилки.

Освен това отпада раздаването на „ свински опашки “ за закрепване на номерата на колоездачите и се заменят с конопена шнур. През 2020 година на дневен ред е работа по маркировката: прекъсване на маркировъчната PVC лента и цялостната й подмяна с маркировъчни колчета и краткотраен флуоресцентен спрей за маркиране.

Верен асистент в това начинание е високопроходимият автомобил Mahindra GOA PikUp.Отново в тази посока са и напъните да се оферират повече подсилки и храни с генезис от България като уредниците приветстват включването на био продуктите на Harmonica, които дружно с енергийните барчета на Go4 и енергийни питиета на High5 ще се погрижат за вкусна сила на участниците.

Всеки финиширал сполучливо ще получи подарък - бира от обичания бранд на планинарите Витошко лале. Наградите тази година са повече от разнородни и атрактивни: всички призьори ще получат ваучер за закупуване на чифт слънчеви очила по желание от френския водач в сегмента Julbo, спортни колани и несесери от Deuter или бутилки от трансформиралата се в златен стандарт швейцарска марка SIGG.

Наградният фонд се добавя от комплект козметика за спорт от Biofresh, устройство за мобилно разчистване от пазарния водач в почистващата техника Kärcher, хранителни добавки за спорт от Doppelherz.

За всички спечелили ще има и от красивите екологични восъчни кърпи на LibyanaLave. Независимата пивоварна Beer Bastards е подготвила особено за бегачите призьори бира със закачливото име No money No funny. Online регистрацията към този момент е затворена.

Плащането на такса присъединяване за към този момент вписване ще може да се реализира до 16 октомври, като целесъобразно е да не се изчаква до последно. Остава допустима и регистрация на място на 17.10. Вече записалите се могат да вземат стартовите си номера от 13 до 15 октомври от офиса на " Стената " на бул. Александър Стамболийски 20, вход от ул.Лавеле от 10 до 20 часа. Задължително е да носят попълнена и подписана декларация за освобождение от отговорност.

Записаните състезатели с платена такса за присъединяване, които живеят отвън София, ще могат да получат стартовия си номер на място преди надпреварата от 8 ч. до 8.40 ч. в Драгоман. Традиционният сервиз при положение на щета е поверен на Epic Bike, които ще се погрижат за безаварийното показване на състезателите. Отново пункт за разчистване на Kärcher пред постройката на Община Драгоман ще посреща искащите да освежат велосипедите си след надпреварата, там ще могат да бъдат прегледани и доста други потребни уреди за мобилно разчистване, хрумвания за дома и градината.

На разположение за тестови карания ще бъдат над 8 модела електрически велосипеда на KTM Bike Industries. Шатра ще имат и сътрудниците от Doppelherz, които ще оказват помощ с най-важните хранителни добавки за спорт. За доста жадните ще има шатра и на Витошко лале, а за гладните – шатра на Go4.

Запазената марка на „ Байк и рън за Чепън - емблематичното пътешестване с вагон на БДЖ, в който участниците ще могат комфортно да превозят велосипедите си до самия старт, ще бъде от Централна гара София с влакове: – София – Драгоман 7.15 часа от Централна ЖП гара, трен 10202 – Драгоман – София 18.30 часа от Драгоман, трен 10211

Децата-състезатели в конкуренцията за най-малките „ Мини Байк и рън за Чепън “ още веднъж ще се забавляват незабравимо с помощта на съдружие „ Велоеволюция “ и ще могат да се пуснат по вълнуващата въжена градина, трансформирала се към този момент в обичана наложителна част от детската стратегия. В рамките на програмата пред Община Драгоман ще се организира конгрес “Да съчетаеш любовта към природата с специалността - допустимо е! “, отдаден на опциите за кариерно развиване в региона на запазване на околната среда за млади бъдещи експерти.

Събитието е проведено по план „ Бъдещи природозащитници - Свързване на ръководството на европейския естествен капитал с теренното проучване “, финансиран по стратегия „ Еразъм + “ на Европейската комисия по направление К2 Стратегически партньорства. Целта е да се покаже на младите експерти богатата палитра на дейностите за запазване на околна среда и корпоративна обществена отговорност в областта на бизнеса, неправителствените организации и държавните институции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР