След медийни публикации и първите разследвания за нелегално на търсещи

...
След медийни публикации и първите разследвания за нелегално на търсещи
Коментари Харесай

Хърватия си призна за незаконно депортиране на бежанци

След медийни изявления и първите следствия за незаконно на търсещи леговище от, управляващите в Загреб признаха за съществуването на сходна процедура. Началникът на хърватската полиция Никола Милина заяви, че на публикуваните в интернет видеозаписи на незаконна депортация са снимани чиновници на полицейските специфични сили.

Трима от тях са разпознати и са отстранени от работа.

„ В наш интерес е да се организира цялостно следствие на случая “, съобщи Милина.

По-рано бе оповестено журналистическо следствие на немския седмичник „ Der Spiegel “, на публичната телевизия ARD и на други европейски медии. Разследването е представено от Дойче веле.
 Хърватия и Унгария нелегално са депортирали в Сърбия 1500 мигранти Хърватия и Унгария нелегално са депортирали в Сърбия 1500 мигранти
Хърватия и Унгария през 2017 година нелегално са депортирали от територията си в Сърбия към 1500 мигранти. Както съобщи във вторник стълб...

Според публицистите, хърватски и гръцки сили на специфичните елементи по границите на двете страни връщат нелегално в прилежащите страни и пречат на тяхното влизане. На получените видеозаписи се виждат хора с маски, които с палки отблъскват опитващите се да пресекат границата бежанци.

На 7 октомври министър председателят на Хърватия Андрей Пленкович подреди да стартира следствие след настоятелно искане от страна на Европейски Съюз.

Властите в Гърция, от своя страна, отхвърлят изрично обвиняванията. „ Всякакви искания “ ще бъдат проучени от гръцкото правораздаване, съобщи на 8 октомври министърът по миграцията и убежището Нотис Митаракис по време на срещата на вътрешните министри на Европейски Съюз в Люксембург.

Хърватия и Гърция са ситуирани на по този начин наречения „ балкански маршрут “, по който се придвижват мигранти от Близкия Изток, Азия и Африка към Западна Европа. В Хърватия те влизат най-често от Босна и Херцеговина, а в Гърция – през море или през Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР