След края на празненствата и изгасването на фойерверките отново попадаш

...
След края на празненствата и изгасването на фойерверките отново попадаш
Коментари Харесай

Как да прогониш лошото настроение през януари

След края на празненствата и изгасването на фойерверките още веднъж попадаш в действителността, която през януари може да ти се стори по-разочароваща от всеки път .

Като прибавим студа, по-малкото количество слънчева светлина и работата, която връхлита с цялостна мощ след празничните дни , започваш да вярваш на изследванията, че януари е най-потискащият месец от годината .

 януари меланхолия Thinkstock

А не трябва да е по този начин! Истината е, че ни би трябвало малко отклоняване от течението, по което сме се спуснали, с цел да променим настройката си. Днес ти давам 5 такива метода да го направиш, с цел да не губиш времето си в неприятно въодушевление през месеца, когато имаме опция да стартираме изначало.
 Маратонките, които безусловно Edna предлага Маратонките, които безусловно " превзеха " света
Направи нещо потребно

Дали ще внесеш ред в оня долап, за който нямаше време по празниците, или ще промениш местата на някои движимости и мебели вкъщи, и по двата метода ще усетиш, че си направила нещо хубаво и освежаващо . А това няма по какъв начин да не те накара да се почувстваш малко по-добре.

Преди да се е стоплило и още веднъж да се впуснеш по други задания и занимания е уместно да направиш тези промени вкъщи, които до момента си обмисляла . Посети няколко уеб страницата, с цел да избереш възглавнички, килими, рамки или каквото си възнамерявала, с цел да внесеш още уют вкъщи.

 януари меланхолия Thinkstock

Бъди признателна и направи нещо за другите

Когато нямаш сила и предпочитание за вършиш нищо, е елементарно да се почувстваш гузна и даже да си помислиш, че не ставаш за нищо (особено в случай че към този момент си нарушила някои от нереалистичните си новогодишни обещания).

В такива моменти добра тактичност е да направиш лист със мощните си страни – първоначално може и да ти е мъчно, само че щом един път започнеш, ще се изненадаш какъв брой позитивни качества ще събереш върху листа. Друг потребен лист е този с хората и нещата, за които си признателна . Когато оцениш написаното върху тези страници, ще погледнеш на живота с повече задоволство и подготвеност да го продължиш с усмивка.

 януари меланхолия Thinkstock

Макар че звучи егоистично, друго нещо, което ще те накара да се почувстваш по-добре, е да окажеш помощ на някой различен . Дали ще бъде жест към някой непосредствен, или подаяние към нуждаещ се, нечий свят може да стане по-добър поради теб.

Сега е моментът да се раздвижиш

Дори обещанията ти през тази година да няма „ влизане във форма “, а времето да не подготвя към вървене на фитнес, тъкмо в тези облачни и студени дни имаме потребност от придвижване .

Решението е да го направиш у дома с извършения няколко пъти в седмицата. То оказва помощ за отделянето на ендорфини, които понижават напрежението от многото работа след празниците, и способства за по-добър сън .

 жена зимна отмалялост Thinkstock

Отдели време за изкуство

Програмата на театрите през януари по традиция е богата на министър председатели. Дори билетите към този момент да са разграбени, избери друга дата за същото зрелище през февруари или март, или пък си избери зрелище, което до момента не си съумяла да видиш. Ако не си измежду постоянните гости на опера и балет , тогава разнообрази с такова заглавие.

 януари меланхолия Thinkstock

Със сезона на премиите за кино идва моментът за филми, за което ще се приказва и отсега нататък . През зимата може би гледаш филми най-вече вкъщи, само че направи една разходка до близкото кино и си избери от програмата, с цел да се насладиш в по-добрата конюнктура – с огромен екран и мощен тон.

Виж се с другар

Колкото и в някои дни да не желаеме да виждаме никого, хората сме обществени животни и изолацията, когато сме потиснати, няма да ни накара да се почувстваме по-добре. Усещането за непосредственост и споделеност от контакта с родственици и другари ще ни стопли от вътрешната страна – а в действителност това е, от което имаме потребност през тези дни.

 януари меланхолия Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР