След кралица Елизабет II, и нейният син - принц Чарлз,

...
След кралица Елизабет II, и нейният син - принц Чарлз,
Коментари Харесай

Принц Чарлз също се оказа замесен в офшорния скандал

След кралица Елизабет II, и нейният наследник - принц Чарлз, се оказа забъркан в офшорни схеми. Неговото име се появи в т.нар " Райски досиета " (Paradise Papers), които разкриха данъчни измами на най-високо равнище.

Оказва се, че частното имение на принца е получило милиони лири облаги от офшорни фондове и компании, в това число и от своя дял, вложен в офшорна компания на собствен непосредствен другар. Това оповестява The Guardian.

Решението на членовете на борда на имението да купи дялове в другарска компания било взето с явното схващане за деликатността на интервенцията, заради което те дали клетва да го пазят в загадка.

Стар другар от студентските години на Чарлз управлява компанията, в която кралското имение вложило средства. Решението да влага в другарска компания, освен това при строга загадка, повдига неуместни въпроси за парцела.

Друг абсурден миг е, че тази компания се занимавала със залесителни планове и търговия с въглеродни излъчвания от тропически гори, а принцът е прочут като деен природозащитник, агитиращ за всевъзможни " зелени " планове. Така името му индиректно се употребило за поддръжка на плановете, а затова и за облагите, на въпросната компания.

В какви офшорни схеми бе забъркано името на кралица Елизабет II прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР