След като вече си гарантира мачове в евротурнирите и през

...
След като вече си гарантира мачове в евротурнирите и през
Коментари Харесай

Лудогорец излиза за слава и престиж срещу Рома на Олимпико

След като към този момент си подсигурява мачове в евротурнирите и напролет, Лудогорец държи ориста в ръцете си и през днешния ден ще разбере в кой шампионат ще продължи да се подвизава. “Орлите ” ще премерят сили с Рома в финален дуел от група “С ” на Лига Европа, а според от крайния резултат ще се реши дали българският отбор ще продължи присъединяване си във втория по мощ европейски клубен шампионат, или ще изпадне в Лигата на конференциите. Срещата на стадион “Олимпико ” започва в 22:00 часа българско време, а основен арбитър ще бъде Никола Дабанович от Черна гора.

Към момента Лудогорец и Рома се намират надлежно на второто и третото място в класирането, като имат актив от 7 точки. Родният първенец е в по-добра позиция, защото надделя “вълците ” в първата среща в Разград и през днешния ден се нуждае единствено от тъждество, с цел да продължи към идната фаза на шампионата. Ако “орлите ” правят отстъпка през днешния ден, то те ще продължат европейския си поход в третия по мощ шампионат, където ще се изправят против някой всред тимовете, приключили на второ място в групите си в ЛК.

Лудогорец загуби последния си мач в Европа, откакто отстъпи с 0:1 вкъщи на Бетис. Въпреки това обаче разградчани могат да съжаляват, защото играха добре, сътвориха положения и можеше да си тръгнат най-малко с точка от срещата. В родното състезание обаче “зелените ” са без неточност към този момент в 4 мача, като в последния кръг надделяха Септември (София) с 3:1. 
26  Лудогорец - Бетис
Вчера Лудогорец отлетя и кацна в Рим, като в групата попадна и нападателят Кирил Десподов, който пропусна последните няколко срещи поради травма. Дали обаче ще вземе присъединяване тази вечер, следва да разберем
 Шимунджа към Рома: Утешителната премия не е за нас, можем да повторим Лацио Шимунджа към Рома: Утешителната премия не е за нас, можем да повторим Лацио
Рома от своя страна записа победа в последния си дуел от Лига Европа. На “Болт Арена ” италианският отбор надигра ХИК с 2:1 и по този начин остави интригата в групата жива. В шампионата момчетата на Жозе Моуриньо също вървят добре, като в последните си 5 мача имат 4 победи и 1 загуба. В предходния кръг “вълците ” надделяха Верона и по този начин загряха за идния конфликт с българския първенец. След борбата с Лудогорец за Рома следва дерби с Лацио, като римляните сигурно ще имат едно мислено и за този дуел по време на срещата тази вечер.
 Моуриньо: Ще кажа, че Лудогорец може да завоюва Лигата на конференциите Моуриньо: Ще кажа, че Лудогорец може да завоюва Лигата на конференциите
Италианците имат своите проблеми с контузени и осъдени футболисти. Аут за днешния мач сигурно са две от най-разпознаваемите имена в състава на Моуриньо - Жоржиньо Вайналдум и Пауло Дибала, които са контузени. Леонардо Спинацола и Ебрима Дарбо също са навън, а Джанлука Манчини е осъден поради насъбрани жълти картони. Николо Дзаниоло до последно ще е под въпрос, защото наказването му бе понижено и той ще може да попадне в групата за мача с Лудогорец, само че към момента е с лека травма и не е ясно дали ще вземе присъединяване в срещата.
 УЕФА удари едно рамо на Рома преди мача с Лудогорец УЕФА удари едно рамо на Рома преди мача с Лудогорец
Както към този момент стана ясно, първият друбой сред двата отбора приключи с победа на Лудогорец. “Орлите ” надделяха с 2:1 именития си противник, а в воин за българският отбор се трансформира Нонато, който означи победното попадение в 88-ата минута. Сега италианците ще разчитата на поддръжката на публиката, която ще вика за тях и ще се надяват да вземат реванш от българите.
27  Лудогорец - Рома
Ситуацията е такава, че в случай че Лудогорец приключи на второто място в групата, то разградчани ще се изправят против някой тим, който е приключил на трето място в своята група в Шампионската лига. Част от тези отбори са Аякс, Байер (Леверкузен) и Барселона, които сигурно ще бъдат по-трудно предизвикателство за “орлите ”, в сравнение с противникът им при вероятно отпадане в Лигата на конференциите. Моуриньо от своя страна съобщи, че желае да премери сили с тим от най-комерсиалния европейски клубен шампионати и сигурно се е прицелил във второто място в групата. През предишния сезон Рома завоюва Лигата на конференциите и Специалния съобщи, че не желае още веднъж да играе в този шампионат.

РОМА - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни сформира:

РОМА (3-4-1-2): Р. Патрисио; Виня, Смолинг, Кумбула; Ел Шаарауи, Камара, Матич, Залевски; Пелегрини; Белоти, Ейбрахам
Старши треньор: Ж. Моуриньо

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт; Сисиньо, Вердон, Пластун, Недялков; Пьотровски, Нареси; Текпетей, Каули, Рик; И. Тиаго
Старши треньор: А. Шимунджа

НАЧАЛО : 22:00 часа
СТАДИОН : " Олимпико ", Рим 
ГЛАВЕН СЪДИЯ : Никола Дабанович
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР