След като в сряда Карлос Алкарас едва избегна ранна изненада

...
След като в сряда Карлос Алкарас едва избегна ранна изненада
Коментари Харесай

Пет мача от ден №5 на Ролан Гарос, които не бива да пропускаме


След като в сряда Карлос Алкарас едвам избегна ранна изненада в шампионата, през днешния ден и други любимци ще бъдат сложени напрегнат.

Отново има обилие от любопитни дуел, изключително при дамите, където в деяние влизат Бадоса, Халеп, Швьонтек и Сабаленка, а денят завършва с мач сред Корне и Остапенко.

При мъжете акциите си възобновяват Медведев, Синер, Циципас и Рубльов.

Вижте петте мача, които считаме, че не трябва да бъдат пропуснати през днешния ден:

Франсис Тиафо – Давид Гофен

Давид Гофен е едно от дребното изненадващи имена, които сложих на четвъртфинал при прогнозите си и с любознание отправям взор към мача му от втори кръг. Франсис Тиафо всекидневно не впечатлява на Ролан Гарос, само че се оправи с лекост с първия си противник и даже рядко да е любимец, американецът умее да прави шоу на корта. Този мач има капацитета да се трансформира в драма с хубав тенис.

Даниил Медведев – Ласло Джере

Да, Медведев прелетя през първи кръг и мнозина не помниха провалянето му от Гаске в Женева. Факт е обаче и че в Париж Факундо Багнис излезе против него с травма и не съумя да му предложи никаква опозиция. Би било прекомерно да чакаме изненада тук, само че най-малкото ще придобием доста по-ясна визия за равнището, на което се намира международния №2 сега, а това е от огромно значение поради по-рехавата откъм огромни имена половина на схемата, в която се намира.

Ализе Корне – Йелена Остапенко

Мач, в който напрежението наподобява обезпечено. 17 години след дебюта си на Ролан Гарос Ализе Корне ще желае още веднъж да даде всичко за френската аудитория, до момента в който от другата страна на мрежата се намира шампионката от шампионката от 2017 Йелена Остапенко. Латвийката е известна с интензитета, с който играе и конфликтът с локалната фаворитка дава обещание да си заслужава гледането.

Ига Швьонтек – Алисън Риск

Да, в програмата има друго мачове, които най-вероятно ще бъдат доста по-оспорвани и забавни, само че походът на Ига Швьонтек заслужава да бъде проследен. Кой знае, може би Риск ще е тенисистката, която ще я лиши от достигането до 30 следващи победи?

Хуберт Хуркач – Марко Чекинато

„Чекинато, Джоне, Чекинато!“ Световният №13 Хуберт Хуркач е надалеч от най-хубавата си форма, а против него се изправя играч, който закупи паметен статут, когато стигна до полуфиналите на шампионата през 2018 с победа над Новак Джокович. Марко се трансформира в амулет за италианския тенис в Париж и макар неналичието на впечатляващи резултати оттатък френската столица, не трябва да бъде подценяван.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР