След като стана ясно, че Кирил Петков няма да помирише

...
След като стана ясно, че Кирил Петков няма да помирише
Коментари Харесай

Кирил Петков се гласи за кмет на София

След като стана ясно, че Кирил Петков няма да помирише повече Министерски съвет, шефът на " смяната " е избрал друго занятие, което да удовлетворява голямото му самочувствие без покритие, а точно кмет на София. Кандидатурата му към този момент се предлага на съдружните сътрудници от Демократична България, заяви Breaking.bg като се базира на свои източници в " положителните сили ".

Това изяснява и желанието на Лена Бориславова да се отдръпна от депутатското място в Народното събрание и да се посвети, по нейни думи, на локалните избори през есента в София. Кандидатурата на Кирил Петков обаче е внесла ужас в редиците на обединението ПП-ДБ, която се кани да завоюва изборите в София.
 
 Кирил Петков и Лена Бориславова Кирил Петков и Лена Бориславова Източник: Георги Колев/ Блиц
Според доста от техните симпатизанти това било " идея пердута ", която ще разцепи " положителните сили ", тъй като многочислените гафове и кавги към Просто Киро го правели неизбираем.

Към момента ПП-ДБ импровизирано обсъждали към пет кандидатура за кмет. Това са Борис Бонев, който непрестанно се самопредлага на обединението, предприемачът Васил Терзиев, " касиерът на Христо Иванов " -кметът на столичния регион " Слатина " Георги Илиев, Трайчо Трайков, кмет на регион " Средец " и на проектант Любомир Георгиев.

Бонев е недолюбван от Демократична България, тъй като на предходните локални избори през 2019 година би претендента им Игнатов и събра без листа за съветници повече гласове от тях. Затова левичарят от " Спаси София " бе упрекнат, че съзнателно е разцепил гласовете и по тази причина Фандъкова е спечелила изборите.

Васил Терзиев е предлаган от Политическа партия, преди Просто Киро да реши да си издигне кандидатурата. Бизнесменът обаче не е изключително долюбван от ДСБ поради обстоятелството, че фамилията му е обвързвано с Държавна сигурност.
 
 Васил Терзиев Васил Терзиев Източник: YouTube
Дядо му, на който Терзиев е кръстен, бил изтъкнат партизанин, който сред 1952 и 1976 година е шеф на Трето ръководство – военно контраразузнаване. Бил е генерал-майор, който от 1971 до 1990 година е член на Централната контролно-ревизионна комисия на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

Брат му Тодор Терзиев също е военачалник, бил е началник на Четвърто ръководство на Държавна сигурност, а по-късно и партиен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Бащата на харесания от Политическа партия за кандидат-кмет на София – Александър Терзиев, е бил чиновник на Първо Главно ръководство на Държавна сигурност и е работил под прикритие в посолството ни в Съединени американски щати, където синът му е тръгнал на учебно заведение. Твърди се, че след измененията бащата се е преориентирал и е почнал да работи за Съединени американски щати.
 
 Трайчо Трайков Трайчо Трайков Източник: Zonanews
Трайчо Трайков и касиерът на Христо Иванов пък не са харесвани от " смяната ". Най-любопитна е кандидатурата на проектант Любомир Георгиев, тъй като той е претендентът на Иво Прокопиев, чийто медии градят облика на архитекта като следващ избавител на София.
 
Ако Кирил Петков успее да си наложи кандидатурата това евентуално ще разцепи " положителните сили ", още повече, че Борис Бонев най-вероятно също ще се кандидатира за кмет и ще отнеме още гласове, настояват тъмносините.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР