След като противозачатъчните хапчета се появяват през 1960 г., почти

...
След като противозачатъчните хапчета се появяват през 1960 г., почти
Коментари Харесай

Вижте основните странични ефекти от употребата на противозачатъчни

След като противозачатъчните хапчета се появяват през 1960 година, съвсем една трета от американските дами стартират да ги употребяват - основно като опция на презервативите и спиралите. Днес класическото хапче остава най-разпространеният способ за контрацепция, съгласно изследване на института Гутмахер.

Освен очевидното си предопределение (за попречване на нежелана бременност), хапчето в действителност предлага доста други преимущества, като контролиране на цикъла ви, битка с хормоналното акне, облекчение на мъчителен цикъл и доста други.

Но дружно с всички положителни страни, някои дами може да изпитат и известни странични резултати. Специалистите предлагат наложителна консултация с доктор, с цел да можете да намерите разпоредбите формула съгласно потребностите на тялото ви. Те показват, че с цел да се приспособява тялото са му нужни към 3 месеца.

Ето и някои от преимуществата и минусите при използването на противозачатъчни хапчета:

По-лек цикъл

Лекари показват, че доста дами, които употребяват орални контрацептиви, виждат, че менструацията им става по-лека от хапчето. Това се случва, тъй като хормоните на лекарството вършат лигавицата на матката по-тънка, което олекотява менструацията ви. Но в случай че установите, че въобще нямате менструация, несъмнено би трябвало да говорите с вашия доктор.

По-редовен цикъл

Повечето дами, които употребяват хапчетата, откриват, че менструацията им е по-редовна. Вашето тяло реагира на хапчетата на избран цикъл от 26 до 28 дни. Също по този начин постоянната менструация понижава риска от рак на ендометриума и яйчниците.

Вагинална сухота

Някои хапчета, съдържащи естроген, могат да понижат количеството на естроген, което може да аргументи сухота, споделя доктор Иробунда. Обикновено, в случай че изпитвате вагинална сухота, това е тъй като сте на хапче с по-ниска доза естроген. На пазара се оферират разнородни по тип лубриканти, които могат да ви оказват помощ да се справите с казуса.

Гадене

Някои дами се усещат неразположени, когато стартират да одобряват хапчето. Въпреки че дискомфортът не би трябвало да продължава повече от три месеца, откакто тялото ви се приспособява, приемането му с храна може да помогне за понижаване на неприятните чувства. Приемането на хапчето преди сън може да помогне за понижаване на признаците на гадене.

Чувствителност на гърдите

Това фактически е неприятно, само че този непряк резултат нормално изчезва след няколко месеца.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР