След като протести посрещнаха вчера в София визитата на Волоколамския

...
След като протести посрещнаха вчера в София визитата на Волоколамския
Коментари Харесай

След протестите във вторник: Митрофанова и митрополит Антоний гостуват на Сакскобургготски

След като митинги посрещнаха през вчерашния ден в София визитата на Волоколамския митрополит Антоний, дясна ръка на съветския патриарх Кирил и началник на интернационалния отдел на Руската православна черква,високопоставеният съветски свещеник ипосланичката на Москва в София Елеонора Митрофанова са се срещнали сбившия български министър председател Симеон Сакскобургготски. Това излиза наяве от.

Антоний от името на патриарх Кирил топло приветствал Симеон Сакскобургготсски като отбелязал водещия му принос за съхранението на единството на Българската православна черква, както и за укрепването на връзките сред православните църкви на България и Русия, написа още в известието.

В негоСакскобургготские наименуван " глава на царския дом на България ", както и Симеон II. Самият някогашен министър председател предал своите поздрави и благопожелания на Кирил.

Патриарх Кирил е прочут със своите крайни антилиберални и антидемократични възгледи. Той е и гневен покровител на Путин и войната в Украйна, клейми тези, които се опълчват на експанзията на Москва.

След оповестената готовност в Русия през септември, деяние, която провокира съществено напрежение, Кирил излезе със особено послание, в което разгласи, че тези, които загинат във войната, ще са се пожертвали в името на другите, напомня Клуб Z.

" Но в същото времеЦъркватаосъзнава, че в случай че някой, воден от възприятието за дълг и нуждата да извърши клетвата си... отиде да извърши това, което дългът изисква от него, и в случай че човек загине при осъществяването на този дълг, то той безспорно е направил акт, равносилен на всеотдайност. Те ще са пожертвали себе си в името на другите. И по тази причина ние имаме вяра, че тази жертва измива всички грехове, които човек е направил ",обяви той с обосновка, близка дообосновките на джихадистите, които надъхват камикадзета за " свещена война ".

Около месец след началото на войната Сакскобургготски в изявление заполския " Жечпосполита " реши да перифразира приписвания на татко му Борис Втори израз " Винаги с Германия, в никакъв случай против Русия " във вид " Винаги с Европейския съюз, в никакъв случай срещу Русия ".

" Като се има поради историята на съветското общество, по какъв начин можем да чакаме то да бъде ръководено по изцяло либерален метод? В чисто географски смисъл това е страна, толкоз голяма, че ръководството й е огромно предизвикателство. Ако се сложим на тяхно място, обикновено е режимът да е малко по-авторитарен ",разсъждава още той в материала.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР