След като през февруари собственикът на Нова телевизия обяви, че

...
След като през февруари собственикът на Нова телевизия обяви, че
Коментари Харесай

Комисията за конкуренция се захваща със сделката за "Нова телевизия"

След като през февруари притежателят на " Нова телевизия " разгласи, че я продава, едвам в този момент Комисията за защита на конкуренцията стартира да преглежда договорката за придобиването на " Нова броудкастинг груп " от най-богатия предприемач в Чехия – Петр Келнер.

Съобщението, че антимонополният регулатор стартира да преглежда договорката, идва нетрадиционно късно, оповестява " Капитал ". По информация на изданието документите от чешката компания са подадени в комисията още през април. Според Закона за защита на конкуренцията Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да образува съответното произвеждане в тридневен период от постъпването на уведомлението, в случай че не са били открити нередовности в настояването, които уведомителят се поканва да в профил. След образуването на произвеждане комисията има 25 работни дни, в които да излезе с решение, като срокът може да бъде продължен с още 10 дни по искане на фирмите.

Изданието напомня, че има и различен сходен случай - през март компанията " Инерком " сезира комисията за желанието си да купи бизнеса на БЕЗ в България, а разглеждането на документите още не е почнало.

В същото време аналогичното произвеждане по договорката, с която депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски ще продаде половината от бизнеса си с печатни медии на българското сдружение на американските кинопроизводители Nu Image, стартира на идващия ден след оповестяването на новината от двете страни.

По информация на " Капитал " от началото на годината Комисия за защита на конкуренцията е сменила практиката си и към този момент работи като европейския си аналог - желае всички документи и цялата информация още преди да стартира производството. Допреди това те са подавани и в хода на разглеждането.

Сделката за " Теленор ", при която притежател още веднъж става чехът Петр Келнер, няма да бъде обсъждана от Комисия за защита на конкуренцията, защото е част от по-голяма интернационална договорка.

Инвестиционният му фонд PPF Group ще заплати 185 млн. евро за най-голямата медийна група в България, която включва седем телевизионни канала и 19 онлайн компании с общи доходи 100 млн. евро за 2017 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР