След като преди седмица стана ясно, че за довиждане служебният

...
След като преди седмица стана ясно, че за довиждане служебният
Коментари Харесай

Нов опит за саботаж на новосформираната власт - този път през областните управители

След като преди седмица стана ясно, че за " сбогом " служебният министър председател Гълъб Донев е освободил заместник-министрите във всички министерства, в този момент последва нов бойкот на президентската власт - всеобщо подаване на оставки на регионалните шефове.

" В Министерския съвет постъпват заявки за овакантяване на регионални шефове и заместител регионални шефове от цялата страна. Акцията е невиждана и слага на тестване осъществяването на законовите отговорности на изпълнителната власт. ", написа в свое известие пресцентъра на Министерския съвет.

Малко по-рано излезе информация за.

Правителствената осведомителна работа припомня, че регионалните шефове имат широкоспектърни функционалности, с които пазят публичния интерес.

" Те имат ангажимент да координират районното развиване от името на държавното управление, да упражняват надзор върху работата на териториалните структури на централната власт, да наблюдават за законосъобразността в дейностите на локалната власт и други

Постъпилите заявки за овакантяване ще бъдат прегледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение по отношение на всяко едно от тях навреме, като до тогава всички регионални шефове и заместител регионални шефове са длъжни да извършват функционалностите си. ", се споделя още в позицията.

Синхронът с миналата акция по уволнението на заместник-министрите е много изтъкнат.

Още повече, че досега не е имало случай, в който отиващ си кабинет в деня на встъпването на новия. Практиката е промените в така наречен втори ешелон на политическите кабинети да се случва в седмиците след избора. Същото важи и за регионалните шефове.

Междувременно през днешния ден по отношение на решение на отиващия си регионален шеф да позволени още веднъж придвижването на коли по Алея Първа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР