След като постигнаха впечатляваща победа с 4:1 в първия двубой

...
След като постигнаха впечатляваща победа с 4:1 в първия двубой
Коментари Харесай

Невъзможна мисия или нов знаменит подвиг в богатата европейска история на Валенсия?

След като реализираха впечатляваща победа с 4:1 в първия дуел на собствен терен, тази към този момент футболистите на Аталанта се изправят против Валенсия в среща-реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига.
 250 души ще следят Валенсия - Аталанта
250 души ще следят Валенсия - Аталанта

Това ще са най-вече лицата, които ще се погрижат дуелът да се организира

Отборът на домакините обаче има едно значимо преимущество преди днешния мач, което не е за подценяване. Това е огромният опит, който тимът има в евротурнирите. Понякога той може да бъде от огромно значение в сходни конфликти.

Валенсия няма да може да разчита на своята аудитория. Заради епидемията от ковид бе взето решение мачът да се играе пред празни трибуни. Това значи, че домакинското преимущество за " прилепите " значително изчезва и тимът няма да може да разчита на правилните си почитатели.

Задачата на испанците не е по никакъв начин лека. Досега единствено четири пъти се е случвало тим да успее да продължи, откакто губи с три или повече гола в Шампионската лига.

Още повече, че Валенсия сега не може да се похвали с изключително добра форма и завоюва единствено един от последните си седем мача във всички шампионати.
 Снимка 467606
Източник:

В същото време Аталанта се намираше в прелестна форма в последно време, като имаше четири следващи победи във всички шампионати. Но проблем пред тима може да се окаже фактът, че той няма формален мач от 1 март насам, когато отборът разруши Лече със 7:2.

В състава на Валенсия за днешния мач ще липсват контузените Есекиел Гарай, Кристиано Пичини и Максимилиано Гомес, както и осъденият Габриел Паулиста. Под въпрос до последно ще бъдат Еляким Мангала, Франсис Коклен, Мануел Вайехо и Родриго.

Това прави изборът на треньора Алберт Селадес много стеснен и той ще има тежката задача да сглоби оптимално боеспособен състав.
 Във Валенсия не разрешиха конференциите и интервютата поради ковид
Във Валенсия не разрешиха конференциите и интервютата поради ковид

Утре " прилепите " одобряват Бетис

В същото време Аталанта няма съвсем никакви кадрови проблеми, като само Рафаел Толой е под въпрос поради мускулна травма, само че възможностите да играе са положителни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР