След като по-рано през деня Станислав Балабанов отдели дълго време

...
След като по-рано през деня Станислав Балабанов отдели дълго време
Коментари Харесай

ИТН отправи смесени сигнали по темата Рашков и призова Христо Иванов да поиска прошка

След като по-рано денем Станислав Балабанов отдели дълго време от изявлението си в NOVA, с цел да аргументира неналичието на доверие към Бойко Рашков от страна на Има Такъв Народ, Иван Митева показа по-различна картина пред БНР.

По нейни думи партията на Слави Трифонов е зачеркнала името на вътрешния министър в оставка за ръководител на КПКОНПИ, " тъй като това е управническа стратегия ", само че е подготвена да при възможна кандидатура:

" В такава стратегия да стои името на съответен човек е необичайно. Ние сме записали - да се размени с " номиниране за Бойко Рашков ". Казахме, че ще го подкрепим за ръководител на КПКОНПИ. Ако бъде направено предлагането за Бойко Рашков и Народното събрание работи, ние ще го подкрепим ".

Митева добави, че " ИТН " ще поддържа антикорупционния закон, само че откакто бъдат направени всички оферти:

" Право на всеки един депутат е да прави законодателни оферти. Във вторник ще се организира публично разискване по законопроекта. Ще работим интензивно по смяната на този закон сред първо и второ гласоподаване, тъй като той има доста недостатъци. Тъй като аз съм експерт, най-много ме е позор да гласоподавам закони, които са непрофесионални. "

Ива Митева сподели още, че " след обстановката от петък " възможностите за сформиране на кабинет са дребни и изиска опрощение от страна на ръководителя на " Демократична България ":

" Христо Иванов трябваше да изиска амнистия от Има Такъв Народ, да забележим дали можем да създадем финален опит нещо да се поправи. Излязохме от обединението поради счупеното доверие. Влизаме в разговор, бяхме откровени, а в това време те подмолно се договарят. Разбрах, че не ни почитат, че не ни считат за равносилен сътрудник. Доверието и разговорът, които искахме да възстановим, не се получиха... Чуваме единствено едни обвинявания - клиширани изречения, няма доказателства за нищо ".

Според мея, в случай че няма опция за сформиране на кабинет, мандатът би трябвало да бъде върнат и да се премине към предварителни избори.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР