След като коледните свински страсти в града се поуталожиха, дойде

...
След като коледните свински страсти в града се поуталожиха, дойде
Коментари Харесай

Пловдивчани на Нова година: У дома или никъде

След като коледните свински пристрастености в града се поуталожиха, пристигна време да помислим и за посрещането на Новата година. В навечерието на 31 декември посредством уеб страницата marica.bg попитахме пловдивчани по какъв начин възнамеряват да прекарат празника. Резултатите са безапелационни - в случай че ще посрещаме Нова Година някъде, това ще вкъщи с околните си.

Всеки втори от интервюираните се подготвя да чества у дома със фамилията. Не е мъчно да си разбираем за какво - топлината на домашното огнище, непринудената атмосфера и компанията на околните хора е незаменима част от празника. Моят дом е моята цитадела и на Нова година.

Тънкото гласче на скептицизма се обажда у 25% от интервюираните, които дават отговор, че нямат въодушевление за ваучър. Можем единствено да се надяваме, че празничното въодушевление въпреки всичко ще успее да обхване и тази част от пловдивчани. Щастието е заразно, по тази причина колкото повече наближава празничната вечер, толкоз повече нараства опцията този % да намалее.

Почти с еднакъв брой гласове са отговорите „ Извън България “ (6.5%) и „ На ресторант с другари " (6.2%). Екскурзиите в чужбина и тази година се радват на огромен интерес, като желани са прилежащите ни Сърбия, Македония, Гърция, Турция. И до момента в който българите обръщаме взор към балканските страни, мисловният развой на хиляди чужденци върви по противоположния път и хиляди от тях избират София за своя празнична дестинация.

Малка част от пловдивчани залагат на класиката, акцентирайки отговор „ На хижа в планината ". Едва 3.1% от интервюираните са склонни да се разделят с градския пейзаж даже за ден и да го заменят със заснежените ски писти.

На последно място в нашата анкета със скромните 2.1% се подрежда отговорът „ На площада ". Дали поради затварянето на бул. “Цар Борис III Обединител ", среднощния мраз, музикалния усет или положението на разкопания площад „ Централен “ пловдивчани избират да заместят празничния концерт на центъра с домашното огнище.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР