Новите управляващи в Скопие трябва да спрат с антибългарските послания,

...
Новите управляващи в Скопие трябва да спрат с антибългарските послания,
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Управляващите в Скопие трябва да разберат, че европейското бъдеще на страната им изисква подобряване на отношенията с България

Новите ръководещи в Скопие би трябвало да спрат с антибългарските послания, които изобилстваха в предизборната акция. Това съобщи претендентът за евродепутат Стефан Тафров от " Продължаваме Промяната - Демократична България " в ефира на Nova News.

" Северна Македония би трябвало да извърши уговорката си и да включи българите като държавотворен народ в Конституцията си. Управляващите в Скопие би трябвало да схванат, че европейското бъдеще на страната им изисква възстановяване на връзките с България ", безапелационен бе дипломатът.

Бившият дипломат във Англия, Франция, Италия и Организация на обединените нации разяснява и решението си да е кандидат-депутат единствено за Европейския парламент, без да взе участие в националните избори.

" Никога не съм си помислял, че мога да се кандидатирам по едно и също време за два Народното събрание, тъй като по този начин бих объркал гласоподавателите, а и това не е моят метод. Вярвам, че ще бъда по-полезен в Европейския парламент поради моята дълга дипломатическа кариера и опита ми в интернационалните връзки ", съобщи Тафров.

Представителят на " Да, България " акцентира, че политическата рецесия в страната ще забави приемането ни в еврозоната и сухопътния Шенген. Тафров подсети, че точно по тази причина ПП-ДБ са призовавали да не се стига до предварителни избори.

" Членството в еврозоната се отсрочва, само че не се анулира. Като евродепутат ще работя с всички сили, с цел да потвърдя, че България ще бъде заслужен член на еврозоната и Шенген ", сподели още някогашният посланик.

Помолен да разяснява визитата на китайския водач Си Дзипин в Сърбия и Унгария, Тафров подсети за близостта на Александър Вучич и Виктор Орбан с Владимир Путин.

" Като евродепутат ще спомагам Европейският съюз да схване общ метод във връзка с Китай. В момента има разнообразни нюанси в метода, по който страните-членки се отнасят към Китай. Вярвам, че ще бъдем по-силни, когато успеем да се обединим в нашия метод ", заключи Тафров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР