След като години наред демонизираха милиардера инвеститор Джордж Сорос като

...
След като години наред демонизираха милиардера инвеститор Джордж Сорос като
Коментари Харесай

Властта и медиите в Унгария вече си имат нова мишена

След като години наред демонизираха милиардера вложител Джордж Сорос като злокобно демократично чудовище, унгарското държавно управление и съюзническите му медии се прицелиха в нова цел - неговия наследник Александър.

Съобщението от понеделник, че възрастният Сорос ще съобщи контрола върху филантропската си империя на 37-годишния Александър или Алекс, провокира показно за работата на медиите, лоялни към националистическия министър-председател Виктор Орбан, оповестява Агенция Франс Прес.

92-годишният Сорос се трансформира в „ чудовище “ за интернационалната последна десница поради активността на своите фондации " Отворено общество " (ОО).

В Унгария държавното управление го упреква, че желае да " наводни Европа " с мигранти поради поддръжката на ОО за бранителите на правата на бежанците.

Критиците на унгарското държавно управление настояват, че то употребява антисемитски похвати в гневните си офанзиви против Сорос, който е евреин, представяйки го като сенчеста и манипулативна фигура. Правителството отхвърля тези изказвания.

Според Петер Креко, изпълнителен шеф на мозъчния концерн " Политически капитал ", който показва Фонда за обществена сигурност измежду своите донори и сътрудници, " държавното управление е трансформирало Джордж Сорос в един тип аксиоматичен зложелател ", упрекван за всичко - от високата инфлация до изолацията на Унгария във външната политика.

Пропагандата за „ момчето на Сорос “

Орбан беше един от първите, които разясниха новината от понеделник, като разгласява в Туитър сцена от един от филмите " Кръстникът ", на която основният воин на незаконния свят целува сина си, с надпис: " Сорос 2.0 ".

По-широката реакция сподели обсега и методите на проправителствената медийна екосистема в среда, в която самостоятелните издания са маргинализирани.

Например „ Hirado “, предаване на основния публичен оператор, цитира материали от проправителствения частен уеб страница Origo.

През последните години анти-ЛГБТК реториката стана значима част от формалния разказ и Origo употребява фотоси на Алекс с мъж, който назовава " сътрудник в живота ", с цел да направи клевети за неговата половост, добавяйки, че " това явно е част от ЛГБТК пропагандата на момчето на Сорос ".

" Снимките демонстрират по какъв начин те показват физическата и прочувствената си непосредственост по от време на време провокативни способи. Те постоянно се прегръщат и държат за ръце ", оповестява Origo.

Последните изказвания повтарят предходен случай на дезинформация през 2018 година, когато проправителствени издания твърдяха, че Алекс Сорос е бил видян на прайда в Будапеща, като използваха фотоси на друго лице.

Противно на тези изказвания, той не е прочут с мнения за персоналния си живот.

" Реторична къщурка от карти "

Приятелски настроени към ръководещата партия " Фидес " на Орбан мозъчни тръстове също постоянно са разполагаем, с цел да популяризират нейните тези.

В коментар за проправителствен уеб страница Тамаш Фриц от института „ Alapjogokert Kozpont “ повтори клеветите за персоналния живот на младия Сорос и предизвести, че той ще бъде " по-радикален " от татко си по " въпроса за международното държавно управление, наложителната имунизация или абортите ".

Встрани от обичайните медии, на които доста унгарци разчитат да се осведомят, колективът на " Мегафон " от проправителствени писатели и инфлуенсъри също се засилва в обществените мрежи.

Финансирането на групата не е ясно, само че дружно със обвързваните с нея уеб сайтове " Мегафон " харчи милиони евро за политическа реклама в платформи като YouTube и Фейсбук.

Членът на Мегафон Даниел Дик разяснява, че Сорос-младши желае да " разбие нашата татковина ", като предизвестява за " подмладената мощ " на ОО.

Креко обаче посочи, че в репортажите в проправителствените медии не се загатва, " че Александър Сорос постоянно се е срещал и с десни политици " като някогашния австрийски канцлер Себастиан Курц или сръбския президент Александър Вучич.

Освен това няма възможност известията да се трансформират в близко бъдеще.

" Реторичната къщурка от карти, издигната от държавното управление, се крепи на Джордж Сорос - без него тя би се срутила, тъй че може да се чака, че реториката ще се резервира, даже в случай че Алекс Сорос излезе на напред във времето ", сподели Креко. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР