След като движението за легализиране на марихуаната направи сериозни пробиви

...
След като движението за легализиране на марихуаната направи сериозни пробиви
Коментари Харесай

Първият град в Австралия, в който марихуаната става легална

След като придвижването за узаконяване на марихуаната направи съществени пробиви в Южна Америка, Северна Америка и елементи от Европа, още един континент се причислява към регионите, където " билката " ще бъде извадена от черните описи.

Късно във вторник вечер, 24 септември, политиците в австралийската столица Канбера взеха решение, че от 31 януари 2020 година жителите на града ще могат напълно безнаказано да имат, отглеждат и използват марихуана, заяви CNN.

Новите правила ще разрешат на локалните австралийци да държат в себе си до 50 грама суха маса и да отглеждат до две растения на човек.

Все още не излиза наяве по какъв начин страната ще взе участие в регулирането и таксуването на облагите от растението, само че сигурно ще научим повече по въпроса в месеците преди януари.

Решението е взето след години безуспешна битка против нерегламентираната продажба и приложимост на неразрешената субстанция в страната, където точно канабисът е най-предпочитаното неразрешено вещество измежду популацията.

В интервала 2017-2018 година са осъществени над 72 000 ареста за владеене и приложимост на марихуана, като в 92% от случаите задържаните са консуматори, а не разпространители.
 Канада – най-големият пазар за легална марихуана
Канада – най-големият пазар за легална марихуана

Какво още значи това

Очаква се през идната година и прилежащата на Австралия - Нова Зеландия, да организира държавен референдум за декриминализиране на канабиса.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР