След като членовете на Европейския съюз, сред които и България,

...
След като членовете на Европейския съюз, сред които и България,
Коментари Харесай

САЩ спря от движение Boeing 737 MAX 8 и докара на производителя най-голямата криза от години

След като членовете на Европейския съюз, измежду които и България, както и редица страни от разнообразни елементи на света не разрешиха потреблението на самолета Boeing 737 MAX 8 поради ицидента в Етиопия, в този момент това го стори и родната за компанията производител страна - Съединени американски щати. Така най-големият производител на самолети в света Boeing се озова в най-голямата си рецесия от години насам.

Причината американските управляващи да вземат същото решение като Европейски Съюз, Китай и други е, че са били открити нови данни, показващи сходни белези на злополуката в неделя и на тази на машина от същия модел няколко месеца по-рано в Индонезия. В заключението на американската организация FAA се споделя, че това съмнение изисква по-нататъшни следствия, съобщи " Ройтерс ".

Това е вторият път за последните 6 години, когато агецията стопира от придвижване модел на Boeing. Предишният беше през 2013 година, когато подозрения породи моделът 787 Dreamliner.

От своя страна компанията, която твърди, че 737 MAX 8 е безвреден за хвърчене, съобщи в изказване, че поддържа решението на американските управляващи.

3 американски самолетни компании употребяват този модел - Southwest Airlines Co, American Airlines Group Inc и United Airlines. Първата има към този момент 5 отказани полета, а втората - близо 40, като Southwest е и най-големия оператор в света на модела с 34 броя във флотилията си.

От началото на рецесията компанията Boeing е изгубила близо 20 милиарда $ от пазарната си капитализация, като акции на компанията поевтиняха от 422 $ в понеделник до 377 $ при затварянето на борсата нощес./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР