След като буквално преди дни депутатите одобриха въвеждането на платежна

...
След като буквално преди дни депутатите одобриха въвеждането на платежна
Коментари Харесай

Банките още не са готови да предложат платежната сметка за основни услуги

След като безусловно преди дни депутатите утвърдиха въвеждането на платежна сметка за съществени интервенции, банките в България стартират да обмислят това. Все още не са подготвени да дадат повече уточнения за това по какъв начин ще действат тези сметки, обясниха на въпрос на " Дневник " от Асоциацията на банките в България.

Междувременно асоциацията изпрати до медиите позицията си по случая, в която се показва, че организацията продължава дейния разговор с институциите.

" Банковата общественост споделя нуждата от облекчени условия при обслужването на работещите, получаващи минимална работна заплата, с цел да могат те също да се възползват в по-голяма степен от удобството и сигурността на банковите услуги, каквато е практиката във всички развити стопански системи ", се споделя в позицията.

От известието се схваща, че елементи по въвеждането и използването на тази сметка няма да бъдат дадени на равнище асоциация, а това ще направи всяка банка.

Въвеждането на сметката става с промени в Закона за платежните услуги, признати в преходните и заключителните разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2023 година Такива сметки би трябвало да бъдат налични от 1 септември. Целта е хората, които получават обществени помощи, минимална заплата и други сходни да могат да теглят парите си без такса.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР