След известно забавяне правителството вече е готово с назначението на

...
След известно забавяне правителството вече е готово с назначението на
Коментари Харесай

Правителството назначи първите шестима областни управители

След известно закъснение държавното управление към този момент е готово с назначението на първите шестима регионални шефове, оповестиха от осведомителната работа на Министерски съвет. 

Новите губернатори ще дават отговор за София град, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра.

" Те са определени с консенсус сред двете парламентарни групи, които поддържат държавното управление ", разгласи министър председателят акад. Николай Денков преди началото на държавното съвещание. Има единодушие и за съответните заместници, които ще бъдат назначени в тези екипи.

По-добре е малко по-бавно да създадем съответните избори, само че те да бъдат устойчиви. След като процесът към този момент се „ отпуши “, чакаме през идващите дни да имаме подготвеност и за останалите регионални шефове ", добави Денков.

София град - Вяра Тодева. Тя е изпълнявала краткотрайно същата служба в интервала юни-август 2022 година, а от септември 2021 година до август 2022 година е била заместител регионален шеф. Юрист и експерт по маркетинг. 

Пловдив - Илия Зюмбилев. Специалист в областта на енергетиката. По специалност е електроинженер, има докторска степен по материалознание. Бил е хоноруван учител в пловдивския филиал на Техническия университет - София.

Ловеч - Виктор Стойчев. Той е изпълнявал същата служба в интервала от януари до август 2022 година Виктор Стойчев има дълготраен опит в териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Ловеч, в това число като шеф на дирекция и заместител териториален шеф. Ръководил е също Областната пощенска станция. Магистър е по стопанска система на промишлеността със следдипломна подготовка по ръководство на администрацията.

Плевен - Виолета Иеремиева. В интервала януари – август 2022 година тя е била заместител регионален шеф там. Филолог по обучение, работила е в частния бранш. Активно се занимава с начинания, ориентирани към решаването на проблемите на хората с увреждания.

Добрич - Йорданка Костадинова. Бивш депутат от " Продължаваме промяната ". Спецалист по здравен мениджмънт и фармацевт по обучение. 

Силистра - Минчо Йорданов. В интервала май 2021 – август 2022 година е бил заместител регионален шеф в същата област. Работил е дълги години е работил в системата на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Бил е шеф на главно учебно заведение. Висшето си обучение е приключил във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР