След излизането на сериала Чернобил, с 35% са се увеличили

...
След излизането на сериала Чернобил, с 35% са се увеличили
Коментари Харесай

След хита Чернобил – с 35% скочиха посещенията в Припят

След излизането на сериала " Чернобил ", с 35% са се нараснали туристите, които желаят да посетят изоставения град Припят.

От години хора от целия свят пътуват до Украйна, с цел да видят града, станал жертва на най-тежката нуклеарна повреда в света. Днес, единствено месец след излизането на сериите " Чернобил “, Припят към този момент се е трансформирал в гореща дестинация - посетителите му са с една трета повече от предходни години.

" Много хора ни споделиха, че са решили да посетят града, откакто са гледали сериала. Сякаш в един миг са пред тв приемниците, а в идващия скачат на самолета и дохвърчат до тук “, споделя Виктор Корол, притежател на една от организациите, които развеждат туристи из Припят.

За да влезеш в неразрешената зона ти би трябвало лицензиран гид. По думите на Корол, най-търсеният пакет е този от 99 $, който е за еднодневно посещаване.

Припят е отворен за посещаване от 2011 година, само че някои елементи на града, като " машинното гробище " не престават да са безусловно неразрешени за външни лица. Туристите най-вече желаят да се снимат пред изоставения увеселителен парк и на специфичното място от което се вижда саркофага, който покрива избухналия Четвърти реактор.

Сериите " Чернобил “ докараха сред 100 и 200 гости дневно в Припят. Но съгласно Корол, някои от тях към момента се тормозят поради радиацията.

" Въпреки че градът е разгласен за безвреден, това е първият въпрос, който множеството туристи ми задават. Но тук е изцяло безвредно другояче държавното управление в никакъв случай нямаше да разреши визитите “, изяснява той пред CNN. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР