След изборите в Нидерландия преговорите за членството на България в

...
След изборите в Нидерландия преговорите за членството на България в
Коментари Харесай

Премиерът остава оптимист за членство на България в Шенген

След изборите в Нидерландия договарянията за участието на България в Шенген са по-трудни, само че задачата остава до края на годината въпреки всичко да има решение и напъните на страната ни остават в тази тенденция.

Toва съобщи министър-преседателят Николай Денков преди началото на срещата на вътрешните министри на страните от Европейския съюз в Брюксел.

На нея се чака да бъде прегледан отчетът след визитата на представители на Австрия и Нидерландия в България за готовността на страната да се причисли към Шенгенското пространство, само че не и да бъде взето решение.

" Резултатът от тази задача е извънредно позитивен отчет и откакто тези представители са подписали отчета, това значи, че техните представители – на Австрия и на Нидерландия, към този момент одобряват, че има доста мощен прогрес. Оттам нататък ще продължат дипломатическите бих споделил старания, по какъв начин да се формулира решение, което до края на този месец да се опита да бъде признато ", сподели Денков.

Темата за участие на България и Румъния в зоната за свободно пътешестване и отворени граници в Европа трябваше да е в дневния ред на Съвета на Европейски Съюз, който се организира в Брюксел, само че изборите в Нидерландия и промяната на властта там бяха посочени като причина гласуването да бъде отсрочено. Амстердам и Виена досега са двете страни от Европейски Съюз, които блокират София и Букурещ, а решенията за разширение на Шенген се взимат с единогласие.

По отношение на идните промени в Конституцията на България - един от целите на държавното управление, министър председателят изясни, че сега се приготвят финалните текстове, които ще са разнообразни от към този момент показаните и ще бъдат съобразение с рекомендациите на Венецианската комисия.

По думите му най-важно е да бъдат прецизирани текстовете, свързани със правосъдната промяна и със служебното държавно управление.

Денков съобщи още, че не желае да влиза в дискусия с президента Румен Радев, като сподели че ветото на президента върху даването на бронирана техника на Украйна е безусловно непотребен акт, тъй като то по този начин или другояче ще бъде отхвърлено от Народното събрание. Против обещаната военна помощ за нападнатата от Русия страна са единствено парламентарните партии Българска социалистическа партия и " Възраждане ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР