След години усилия, паркингът и една от оградите се премахват

...
След години усилия, паркингът и една от оградите се премахват
Коментари Харесай

Столичният площад Света Неделя става пешеходна зона

След години старания, паркингът и една от оградите се отстраняват и пешеходците свободно ще се придвижват по един от най-централните и натоварени столични площади.

 

“Години наред едно от най-знаковите и натоварени с пешеходци градски пространства беше превърнато в разхвърлян паркинг. Най-накрая отваряме площада за пешеходците, тъй като прекомерно дълго хиляди бяха принудени да лавират сред коли и хлопащи плочки ”, осведоми общинският консултант и водач на " Спаси София " Борис Бонев.

 

В момента се възвръща настилката, след което оградата ще бъде отстранена, а пешеходците ще могат да се движат по-удобно и безвредно. Допълнително ще бъдат сложени пейки и кашпи с дървета.

 

“От " Спаси София " неведнъж сме внасяли оферти и отчети до Общинския съвет, които без причини бяха отхвърляни от предходните ръководещи. Затова съм благополучен, че най-сетне вършим тази значима крачка напред. Даваме явен сигнал за посоката, в която ще се развива София, тъй като наред с построяването на инфраструктура в кварталите, желаеме да превърнем столицата в комфортен за живеене град ”, добави Бонев, представен от пресцентъра на групировката.

 

Общинският консултант Стефан Спасов от своя страна уточни, че отварянето на площада беше едно от предизборните обещания. “На изборите стана ясно, че досегашният модел на ръководство към този момент не получава поддръжка от жителите. Радвам се, че имаме мандат да променим нашия град и към този момент работим в тази посока. За няколко седмици беше направен и координиран план, за което благодарим на администрацията. И това е единствено началото - готвим още редица планове, стояли на трупчета през годините, с цел да покажем, че фразата „ тук е по този начин “ остава в предишното ", акцентира Спасов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР